<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lisensauksjon utsettes for tredje år på rad

USA signaliserer utsettelser av lisensauksjoner i Mexicogolfen.

Publisert 30. mars 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 195 ord
UTSATT IGJEN: Lisensauksjon i Mexicogolfen. Foto: Bloomberg

Biden-administrasjonen forventer ikke å tildele offshore-leterettigheter i Mexicogolfen før tidligst oktober 2023. Dermed blir auksjonen utsatt for tredje år på rad.

Det fremkommer av økonomiske anslag inkludert i USAs nylige utgitte budsjettforslag, ifølge Bloomberg.

Tallene viser at forventede inntekter fra offshore-oljeauksjoner og årlige lisensbetalinger på eksisterende avtaler er satt til å falle i regnskapsåret 2023 med rundt 370,4 millioner dollar til 25 millioner dollar.

«Det er ganske klart at det ikke er noen nye lisensauksjoner i horisonten fra et budsjettmessig synspunkt frem til regnskapsåret 2024», uttalte Erik Milito, leder av National Ocean Industries Association tirsdag, ifølge Bloomberg.

En ny femårsplan for lisensauksjoner vil videre trolig ikke være på plass før 30.juni 2022, når Obama-administrasjonens femårsplan utløper, noterer Bloomberg.

Forsinkelser i det femårige lisensprogrammet som eventuelt forhindrer auksjoner frem til 2028, vil føre til redusert olje- og gassproduksjon på rundt 500.000 fat pr. dag mellom 2022 og 2040, ifølge en analyse utgitt av American Petroleum Institute og National Ocean Industries Association tirsdag. I henhold til føderal lov kan lisensauksjoner bare planlegges og holdes hvis de er inkludert i det femårige programmet.

«Innenriksdepartementet utvikler aktivt sin femårsplan for offshore-programmet», skrev imidlertid departementet i en e-postmelding tirsdag.

(TDN Direkt)