<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bekreftet: USA forbyr russisk energiimport

Forbudet vil ikke inkludere deltagelse fra europeiske allierte.

Publisert 8. mars 2022
Oppdatert 8. mars 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 148 ord
FORBUD: President Joe Biden innfører forbud mot olje fra Russland allerede i dag. Foto: Bloomberg

Saken oppdateres!

Den amerikanske presidenten Joe Biden kunngjorde et importforbud for olje og gass fra Russland på en pressekonferanse tirsdag kveld.

«Dette er et skritt vi tar for å påføre Putin ytterligere smerte,» sa Biden.

Like etter annonseringen bykset oljeprisen i været. Nordsjøoljen står nå i 132 dollar fater, mens WTI-oljen står i 128 dollar.

Biden trekker frem at USA produserer mer olje en hele Europa kombinert, og har forståelse for at andre ikke kan følge i deres fotspor med det første. 

- Vi jobber nært med Europa og våre partnere for å utvikle en strategi for å redusere deres avhengighet av russisk olje.

Også Storbritannia sier de vil fase ut russisk oljeimport i løpet av året, ifølge landets energiminister Kwasi Kwarteng, melder NTB.

– Overgangsperioden vil gi markedet, bedriftene og forsyningskjedene mer enn nok tid til å erstatte den russiske importoljen – som leverer 8 prosent av oljen Storbritannia etterspør, skriver Kwarteng på Twitter.