<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sikret 112 millioner på bybroen i Drammen

AF Gruppen-selskap er tildelt kontrakten for fundamenteringsarbeider på Drammens nye bybro.

Publisert 31. mai 2022
Oppdatert 31. mai 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 161 ord
ERSTATTES: Bybroen i Drammen skal rives og erstattes med ny bro. Dagens bro sto ferdig i 1936, den nye ventes klar til bruk høsten 2025. Foto: Wikimedia Commons

 

AF Gruppen har gjennom datterselskapet Fundamentering inngått en kontrakt med PNC Norge for fundamenteringsarbeidene på den nye bybroen i Drammen, opplyser entreprenørkonsernet tirsdag.

Verdien av kontrakten er 112 millioner kroner.

Den nye broen skal erstatte dagens bro mellom Bragernes torg og Strømsø torg. Dagens bro ble åpnet i 1936, og var dimensjonert til å leve i 50 år. Nå har den stått i over 85 år og gått ut på dato, opplyser byggherre Drammen kommune.

For Fundamentering innebærer kontrakten spunting, ramming av stålpeler og boring av stålkjernepeler, opplyses det. Oppstart er planlagt til august i år, mens hele bybroprosjektet etter planen skal ferdigstilles høsten 2025.

En av Drammens største

Da Drammen kommune og PNC Norge inngikk kontrakten for byggingen av bybroen tidligere i år – med en kostnadsramme på 859 millioner kroner – ble avtalen omtalt som en av de største enkeltavtalene som noen gang er inngått i Drammen kommune.

PNC Norge inngår i det østerrikske entreprenørkonsernet Porr Group.