<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sikret 112 millioner på bybroen i Drammen

AF Gruppen-selskap er tildelt kontrakten for fundamenteringsarbeider på Drammens nye bybro.

Publisert 31. mai 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 160 ord
ERSTATTES: Bybroen i Drammen skal rives og erstattes med ny bro. Dagens bro sto ferdig i 1936, den nye ventes klar til bruk høsten 2025. Foto: Wikimedia Commons

 

AF Gruppen har gjennom datterselskapet Fundamentering inngått en kontrakt med PNC Norge for fundamenteringsarbeidene på den nye bybroen i Drammen, opplyser entreprenørkonsernet tirsdag.

Verdien av kontrakten er 112 millioner kroner.

Den nye broen skal erstatte dagens bro mellom Bragernes torg og Strømsø torg. Dagens bro ble åpnet i 1936, og var dimensjonert til å leve i 50 år. Nå har den stått i 85 år og gått ut på dato, opplyser byggherre Drammen kommune.

For Fundamentering innebærer kontrakten spunting, ramming av stålpeler og boring av stålkjernepeler, opplyses det. Oppstart er planlagt til august i år, mens hele bybroprosjektet etter planen skal ferdigstilles høsten 2025.

En av Drammens største

Da Drammen kommune og PNC Norge inngikk kontrakten for byggingen av bybroen tidligere i år – med en kostnadsramme på 859 millioner kroner – ble avtalen omtalt som en av de største enkeltavtalene som noen gang er inngått i Drammen kommune.

PNC Norge inngår i det østerrikske entreprenørkonsernet Porr Group.