<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljestreikene avsluttet i Frankrike - unntatt to steder

Etter flere uker med streik og drivstoffmangel i Frankrike, er det nå bare to TotalEnergies-anlegg som streiker torsdag. 

Publisert 20. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 250 ord
FORTSATT MANGLER: Nærmere 20 prosent av bensinstasjonene i Frankrike sliter fortsatt med å få dekket drivstoffbehovet. Her må en politimann passe på at ting går som det skal ved fylling hos en TotalEnergies-bensinstasjon i Paris.  Foto: Bloomberg

Arbeiderne hos TotalEnergies har avsluttet streikene, med unntak av ved to anlegg i Frankrike. 

Ved morgentimene torsdag var raffineriene i Normandie og Feyzin de eneste anleggene som fortsatte streiken, opplyser en fagforeningsrepresentant for CGT til Reuters. 

Sliter med forsyninger

Det er fortsatt bensinmangel i landet, rundt 20 prosent av bensinstasjonene sliter med forsyninger, men det er blitt bedre etter at regjeringen økte importen og rekvirerte noen ansatte etter nesten fire uker med streik. 

– Vi har sett en betydelig forbedring av situasjonen nylig, sier regjeringens talsperson Olivier Veran til til TV-kanalen LCI, og la til at de vil fortsette med rekvisisjonene så lenge det er nødvendig. 

Det er ventet at det vil være en utvikling i streiken ved de to siste anleggene rundt middagstid torsdag, når arbeidere samles før vaktskiftet og skal stemme om de vil fortsette streikene, skriver Reuters. 

Lønnsøkning på 7 prosent

Tidligere i oktober inngikk TotalEnergies en lønnsavtale med et flertall av fagforeningene om en gjennomsnittlig lønnsøkning på 7 prosent neste år. Fagforeningen CGT, som hadde krevd 10 prosent lønnsvekst, godkjente ikke avtalen og fortsatte streiken. 

Imidlertid virker det som om appetitten for å fortsette streiken er i ferd med å avta, noe som hever sannsynlighetene for en mulig løsning. 

Streikene har økt presset på president Emmanuel Macron, som allerede var presset på grunn den høye av inflasjonen. Over en tredjedel av Frankrikes bensinstasjoner hadde problemer med drivstofforsyninger en periode, noe som gjorde at regjeringen til Macron gikk ut og sa at de ville gripe inn i den låste raffineristreiken hvis den ikke løste seg snart. 

Nyheter
Børs
Olje