<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Verdens største stålprodusent stenger fabrikker

– De høye kostnadene for gass og elektrisitet er en tung belastning for vår konkurranseevne, sier adm.direktør Reiner Blaschek i ArcelorMittal.

Publisert 3. sep. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 187 ord
DYR STRØM: Energikrisen i Europa gjør at verdens største stålprodusent stenger fabrikker. Foto: Bloomberg

Verdens største stålprodusent, ArcerlorMittal, skriver fredag kveld i en pressemelding at det vil stenge to fabrikker og la en gå på tomgang. 

Fabrikkene som vil bli stengt befinner seg i Bremen og Hamburg i Tyskland. Disse vil bli delvis stengt innen slutten av september. Den siste berørte fabrikken ligger i Spania, men denne vil kun gå på tomgang.

Krever endring i politikken

– Som en energikrevende industri er vi ekstremt berørt. Med en tidobling av gass- og strømprisene i løpet av få måneder, er vi ikke lenger konkurransedyktige i et marked som forsynes av 25 prosent import. Vi ser et økende behov for politisk handling for å få energiprisene under kontroll umiddelbart, sier adm. direktør Reiner Blaschek i ArcelorMittal. 

Blaschek mener også at politikerne må på banen for å adressere de økte energiprisene.

– Et første skritt må være å justere utformingen av strømmarkedet slik at prisen på naturgass ikke er den eneste avgjørende faktoren for å bestemme strømprisene. Videre skal det planlagte gasstillegget ikke legges på spotmarkedsprisene, som allerede er svært høye. Disse tiltakene må stå med den høyeste prioritet for å bedre situasjonen så raskt som mulig, heter det videre i meldingen.

Nyheter
Børs