<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Soros kjøper i analytikerfavoritter

George Soros har vært på tokt og handlet i to Wall Street-aksjer som blir sterkt anbefalt av analytikere.

Publisert 21. aug. 2022
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 614 ord
TJENER GODT: George Soros er ifølge Forbes god for over 80 milliarder kroner.  Foto: Bloomberg

Mange forbinder Soros med hans politiske aktiviteter eller noen forskrudde konspirasjonsteorier. Men faktum er at hedgefondet hans, Soros Fund Managment, kan vise til fire tiår med gevinster og Soros er i dag god for 8,6 milliarder dollar, rundt 84,4 milliarder kroner, og er rangert som verdens 284. rikeste, ifølge Forbes.

I Sinatras fotspor

Den ene investeringen Soros har gjort er å kjøpe seg inn i Las Vegas Sands. I andre kvartal kjøpte Soros 220.000 aksjer i Sands, som med dagens kurs er verdt rundt 8,26 millioner dollar.

Mens navnet er velkjent i Las Vegas – Frank Sinatra var både medeier og pleide å opptre på det legendariske hotellet – har de ikke lenger noen steder i hjembyen. «The Sands Hotel» ble revet på midten av 90-tallet, og nå fokuserer Las Vegas Sands internasjonalt, og har 6 eiendommer – én i Singapore og fem i Kinas svar på Las Vegas, Macao.

Soros Fund Management

  • Den kjente milliardæren George Soros investeringsselskap, Soros Fund Management, forvaltet mer enn 28 milliarder dollar fra begynnelsen av 2022. 
  • Aksjeporteføljen inkluderer både offentlige og private aksjer.   
  • George Soros personlige formue er estimert til 8,5 milliarder dollar, ifølge Bloomberg Billionaires Indeks.
  • Soros har brukt formuen til å finansiere prosjekter som fremmer rettferdighet, demokrati, menneskerettigheter og progressiv politikk gjennom Open Society Foundations.

Selskapets økonomiske rapporter viser at pandemi-relaterte restriksjoner fortsatt presser bunnlinjen. Til tross for at inntektene fra eiendommen i Singapore doblet seg fikk Sands et nettotap fra videreført virksomhet på 414 millioner dollar i andre kvartal, sammenlignet med 280 millioner dollar samme periode i fjor.

Resultatene for andre kvartal er den første kvartalsrapporten for Sands siden selskapet fullførte salget av sine amerikanske eiendeler. Salget ble fullført i februar i år, til VICI Properties og Apollo Global Management, for totalt 6,25 milliarder dollar.

Setter Macao til null

En annen som også er positiv til Sands er Credit Suisse-analytiker Benjamin Chaiken.

«LVS har holdt seg godt opp YTD, og ​​vi tror den bør fortsette å prestere bedre. Singapore akselererer, Macao kan ikke bli mye verre (kasinoer stengt), balansen er i god form, og Singapore-rekylen (raskere enn vi forventet) kan gi litt innsikt i hvordan en eventuell Macao-innhenting kan se ut (kanskje). Vi tror aksjen bør ha mye støtte rundt 30 dollar, der vi vil hevde at du legger inn null Macao-verdi,» skriver analytikeren i en oppdatering.

Chaiken har satt en «outperform»-rating på Las Vegas Sands og har satt kursmålet på 59 dollar pr. aksje, det tilsvarer en oppside på over 80 prosent fra fredagens sluttkurs.

Mer enn doblet posisjonen

Den andre analytikerfavoritten Soros har kjøpt i er teknologiselskapet Salesforce. 

Salesforce presenterer resultatene for andre kvartal litt senere denne måneden, men i første kvartal kunne de vise til en topplinje på 7,41 milliarder dollar, opp 24 prosent fra samme periode året før.

Fremover har Salesforce en guiding på omsetningen på mellom 7,69 og 7,70 milliarder dollar for andre kvartal, som tilsvarer en økning på 20 prosent på årsbasis. Mens for regnskapsåret som helhet tror IT-selskapet på en omsetning på rundt 31,7 til 31,8 milliarder dollar.

Soros hadde fra før av en posisjon i Salesforce, etter å ha kjøpt seg inn i første kvartal 2021, men i forrige kvartal styrket han posisjonen med 138 prosent, skriver Yahoo Finance. Soros eier nå Saleforce-aksjer for over 118 millioner dollar, og det er deres 10. største investering i porteføljen.

Ser 50 prosents oppside

Det er ikke nødvendigvis feil av Soros å gå inn i Salesforce, for analytiker Keith Weiss i Morgan Stanley beskriver Salesforce som «den mest attraktive risk/reward innen programvare.»

Weiss har en overvektsanbefaling på Salesforce, og har satt kursmålet på 273 dollar pr. aksje. Det tilsvarer en oppside på 49 prosent fra fredagens sluttkurs.

Nyheter
Børs
Finans