<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Chevron investerer i norsk børsnykommer

Oljegiganten investerer 100 millioner kroner i Ocean Geoloop.

Publisert 12. aug. 2022
Oppdatert 12. aug. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 181 ord
STORINVESTERING: Fra oljegiganten Chevron. Foto: Ivan Kverme

Chevron investerer om lag 100 millioner til kurs 37 kroner pr aksje i Ocean Geoloop og inngår en intensjonsavtale (MOU) med selskapet for å identifisere områder med potensielt teknisk eller kommersielt samarbeid.

Det fremgår av en melding fredag.

"Ocean GeoLoop er glade for å kunngjøre Chevron som en investor for å ytterligere styrke vår finansielle posisjon. Vi ser frem til å samarbeide med Chevron-teamet for å identifisere potensielle samarbeidsområder for å industrialisere morgendagens karbonfangstteknologi," sier Anders Onarheim, styreleder i Ocean Geoloop.

I henhold til investeringsavtalen vil Chevron tegne seg for 2,745,656 nye aksjer i selskapet, tilsvarende om lag 5,2 prosent av aksjeandelen. Investeringen vil gi selskapet et samlet bruttoproveny på 101,6 millioner kroner. Nettoprovenyet fra den rettede emisjonen vil bli brukt til å finansiere selskapets arbeidskapital og generelle selskapsformål, heter det i meldingen.

Den rettede emisjonen er betinget av godkjenning på en ekstraordinær generalforsamling som er planlagt avholdt omkring 19. august 2022. Hans Gude Gudesen, selskapets største aksjonær, har forpliktet seg til å stemme for den rettede emisjonen, fremkommer det.

(TDN Direkt)

Nyheter
Børs