I løpet av et par år med høy oppkjøpsaktivitet og Viking Venture på eiersiden, har Ørn Software blitt et hurtigvoksende programvareselskap som brukes til forvaltning, drift og vedlikehold (FDV) av bygg og industrielle eiendeler.
Nå går Ørn Software til Euronext Growth, henter opptil 285 millioner kroner med bistand fra ABG Sundal Collier og Pareto Securities, og får med seg fire hjørnstensinvestorer i Swedbank Robur Fonder, BI Asset Management, Aktia Asset Management og Tar Heel Capital.
Penger til oppkjøp
De fire, nye investorene har forpliktet seg til å investere 200 millioner kroner i Ørn Software til en verdsettelse på 687 millioner kroner pre money. Det jobbes nå med å få inn ytterligere 50 millioner før noteringen 29. mars.
– Grunnen til at vi går på børs er enklere tilgang på kapital. Vi har allerede et rammelån på 500 millioner svenske kroner som vi har trukket av i forbindelse med de seneste oppkjøpene vi har gjort, men vi ser at det er noen større kandidater i markedet og vil ha nok kapital til å vokse i den takten vi ønsker, sier Sten-Roger Karlsen, konsernsjef i Ørn Software.
I tillegg til utstedelse av nye aksjer har de største aksjonærene i Ørn fått tilbud om å selge aksjer for mellom 50 og 100 millioner kroner i selskapet. Både Viking Venture, som vil fortsette som en betydelig aksjonær, finansdirektør Vidar Andre Løken og produktdirektør Torgeir Pedersen selger seg ned i Ørn, der de to Ørn-ansatte selger 8-16 prosent av sine aksjer.
Over 1.200 kunder
Fordelen med Ørns programvare er at kundene opplever økt effektivitet, lavere kostnader, økt oppetid på produksjonen og forlenget levetid på utstyr. Selskapet har i tillegg en storsatsning på løsninger som gir virksomheter kontroll på energiforbruket og deres miljøfotavtrykk.
– Det er typisk at kundene våre har mange eiendeler og mye eiendom som de må forvalte på en effektiv måte slik at kvalitet og funksjon opprettholdes over tid, sier Karlsen.
Ørn har i dag over 1.200 kunder, inkludert selskaper som Skistar, Bane NOR, Entra og Statsbygg. Selskapet har i tillegg suksess i havbruksnæringen med over 50 kunder.
– Det er et stort uadressert marked for programvare til forvaltning, drift og vedlikehold, og det skjer veldig mye innen eiendom og industri, der Covid 19-utbruddet gjør at utviklingen går i et høyere tempo, sier Karlsen, og fortsetter:
– Det er mange bedrifter som støtter seg på Excel og postit-lapper som kunne hatt stor effekt av digitale verktøy. I tillegg bidrar EUs taksonomi til at etterspørselen etter rapporteringsverktøy øker.
Mål om 300 mill. i ARR
Ørn har som mål i øke abonnementsinntektene (ARR) fra 122 millioner kroner ved årsskiftet til 300 millioner kroner i 2025. Samtidig er målet er det langsiktige målet en EBITDA-margin på 40 prosent.
– Det tilsvarer en organisk vekst på cirka 20 prosent. Veksten vil trolig ligge litt lavere de første årene, men vil ta seg opp når vi får mulighet til kryssalg på plattformen, sier Karlsen.
Ørn Software-ledelsen har kartlagt 186 selskaper i Europa som aktuelle oppkjøpsmål.
– Europa henger etter Norden på digital adopsjon, målet vårt er at vi skal være en konsolidator i Europa, sier Karlsen.
Ørn Software