<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kraftige priskutt på dyre boliger

Alt er ikke rosenrødt i luksussegmentet om dagen, og flere boligeiere må kutte prisen med flerfoldige millioner. (+)

Publisert 2. okt. 2022
Oppdatert 4. okt. 2022
Lesetid: 5 minutter
Artikkellengde er 1150 ord
TUNGSOLGT: Stjerneveien 38 hadde opprinnelig en prisantydning på 52 millioner kroner. Nå ønskes det 37 millioner - en rabatt på hele 15 millioner. Foto: Zovenfra

– Det selges kun cirka 1.000 boliger over 15 millioner kroner i året. Det er derfor vanskelig å sette «markedspris» i dette segmentet, og ofte blir prisen satt etter hva selger er villig til å selge for, uttalte adm. direktør i Privatmegleren, Grethe Meier til Finansavisen for cirka to år siden.

Men ikke alle boligselgere er like bevandret i eiendomsmarkedet, og mange ender opp med å tro egen bopæl er mer verdt enn hva markedet er villig til å gi.

Det fører til priskutt i millionklassen.

Realitetsorientering

For etter at boligen har ligget til salgs i flere måneder, kanskje uten så mye som et eneste bud, er det mange boligeiere som får seg en «reality check».

Dermed må kameler svelges, og prisen barberes.

Finansavisen har tatt en kikk på boliger til salgs med en prisantydning over 20 millioner langs det ganske land, og plukket ut et knippe eiendommer som har fått prisantydningen kraftig redusert:

Stjerneveien 38 på Vettakollen i Oslo:

En høytflyvende Nils Nordvik i Nordvik eiendomsmegling rykket opprinnelig ut med en pris på 52 millioner for den 248 kvadratmeter store villaen. Etter laber interesse ble prisen kuttet til 49, men til den prisen var det heller ingen som kjente sin besøkelsestid. 

Fredrik Dyve i Privatmegleren overtok oppdraget, og prisen ble deretter barbert til 37 millioner.

Et priskutt på hele 15 millioner.

Men boligen er fortsatt ikke solgt, selv med kjemperabatt - og basseng i hagen.

Standarden er visstnok ikke noe å hoppe i taket for, og til Dagbladet anslo Nordviks oppussingskostnader på et sted mellom 5 og 10 millioner.

KUTTET PRISEN: Boligen i Stjerneveien 38 fikk prisen kuttet med hele 15 millioner, men boligen er fortsatt ikke solgt. Foto: Zovenfra

Selger er for øvrig etterkommere av Lis Ingeborg Haraldsen, svigerinnen til dronning Sonja, som gikk bort i fjor sommer. Hun etterlot seg tre voksne barn, som sammen arvet foreldrenes mangeårige hjem.

Admiral Børresens vei 16 på Bygdøy i Oslo:

Stjernemegler Dyve har også en annen bolig på markedet som har ligget ute en stund uten å bli solgt:

På fasjonable Bygdøy i Oslo ble det forsøkt å selge en villa for 90 millioner «off market» uten hell.

Huset ble beskrevet som Norges fineste nybygg, men uten egen strandlinje har det hittil ikke vært like trangt i døra som på 30-bussen en varm sommerdag.

– 90 millioner for den der er som å tro på julenissen, uttalte en kjent megler til Finansavisen da boligen ble avertert tidligere i sommer.

Boligen selges nå for 79 millioner - et priskutt på hele 11 millioner.

RABATT: Med en rabatt på 11 millioner, er prisen for Admiral Børresens vei 16 kuttet til 79 millioner. Foto: Skråfoto 1881

Sørengkaia 33 på Sørenga i Oslo:

I sommer forsøkte meglerduoen Camilla Sem og Elin Lee i Sem&Johnsen å selge en 267 kvadratmeters toppleilighet på Sørenga «off-market» for svimlende 75 millioner kroner. Det ville i så fall gitt en soleklar prisrekord i området, men salget uteble, og nå forsøkes det å selge penthouse-leiligheten for 69 millioner på Finn.no.

Den dyreste boligen som er solgt på Sørenga hittil er for øvrig etter det Finansavisen erfarer eiendomsinvestoren Haakon Dyremyhrs sjøfrontleilighet, som ble solgt for 42,5 millioner tidligere i sommer.

Annonsen til leiligheten som nå kan knuse rekorden er meget sparsommelig, med kun tre bilder av den 220 kvadratmeter store takterrassen. Boligens innvendige tilstand kan man bare fantasere om, men det er grunn til å anta at leiligheten er betydelig påkostet, gitt den solide prislappen.

PRISREKORD: Meglerduoen går for en soleklar prisrekord i området med en prisantydning på 69 millioner kroner. Leiligheten ligger helt øverst i bildet. Foto: Skråfoto 1881

Det følger også med hele seks garasjeplasser.

PRISKUTT:

Adresse: (Tall i mill. kr) Gammel pris: Ny pris: Rabatt:
Stjerneveien 38 52 37 15
Admiral Børresens vei 16 90 79 11
Sørengkaia 33 75 69 6
Ingiers vei 10 35 29 6
Kastellveien 8 25 19,9 5,1
Løkkebergveien 9 20 15,9 4,1
Risøyveien 110 29 25,5 3,5

Finn.no

Løkkebergveien 9 på Toppenhaug i Drammen:

I 2020 ble en enebolig på Toppenhaug i Drammen kjøpt som et oppussingsobjekt for 10,5 millioner kroner.

Et år senere ble den ferdig oppussede boligen forsøkt solgt for 20 millioner, før prisen ble justert ned til 18,7. I fjor høst ble prisen deretter kuttet til 17,9, før den nå, et år senere prises til 15,9 millioner.

NY PRIS: Løkkebergveien 9 averteres med ny pris på 15,9 millioner - et kutt på 4,1 millioner fra opprinnelig prisantydning. Foto: Skråfoto 1881

Boligen er godkjent som tomannsbolig, og det er følgelig mulig å benytte den som det også.

Selger er for øvrig Carl August Ameln, grunnleggeren av City Self-Storage, Norges største tilbyder av minilager.

Ingiers vei 10 på Nordstrand i Oslo:

Funkisvillaen «Villa Hugnad» på fornemme Nordstrand, med et fotavtrykk på hele 385 kvadratmeter, blir markedsført med blant annet en «slående beliggenhet». Men da Camilla Sem i Sem&Johnsen forsøkte å selge eiendommen for 35 millioner høsten 2020, var det ingen som slo i bordet med pengesekken.

Et halvt år senere tok Kim Andre Krabbe i Privatmegleren Panorama over oppdraget, og prisen ble satt ned til 32 millioner - uten at dét hjalp nevneverdig på interessen.

Nå ligger boligen ute, ved samme megler, for 29 millioner. Men foreløpig er det ingen kjøpere som har latt seg friste, selv med et priskutt på totalt 6 millioner i et boligmarked som har steget markant siden boligen opprinnelig ble lagt ut for salg.

PRISKUTT: Prisen for «Villa Hugnad» på Nordstrand i Oslo ble kuttet med 6 millioner. Foto: Skråfoto 1881

Risøyveien 110 på Risøya i Stavern:

«Herskapelig og unik toppleilighet rett ved sjøen - heis rett inn i leiligheten - panoramautsikt - svømmebasseng».

Det spares ikke på konfekten i markedsføringen av den 328 kvadratmeter store leiligheten, som for øvrig kan skilte med en takterrasse på 600 kvadratmeter rundt hele leiligheten, og svømmebasseng på nevnte terrasse.

BASSENG PÅ TAKET:  Risøyveien 110 i Stavern ble først forsøkt solgt for 29 millioner. Nå er prisen barbert til 25,5. Leiligheten kan blant annet skilte med basseng på takterrassen. Foto: Skråfoto 1881

Sommerparadiset ble kjøpt for 16 millioner kroner tilbake i 2008.

I fjor høst ble den forsøkt solgt for 29 millioner, mens prisen nå er kuttet til 25,5, etter at interessen ikke har vært som ønsket.

Kastellveien 8 i Arendal:

Den tidligere «Mesternes-mester villaen», med det ærverdige navnet «Sophienborg» ble forsøkt solgt for 25 millioner i mai i år. Interessen uteble, og prisen ble senket til 20,9.

NY PRIS: Den tidligere «Mesternes Mester-villaen» «Sophienborg» i Arendal har fått prisen redusert i flere omganger. Foto: Nordvik

– Etter at prisen ble satt ned til 20,9 millioner, har interessen vært betraktelig bedre, fortalte selger Jan Morten Eskilt til Finansavisen i sommer.

– Vi ligger på et mer realistisk prisnivå nå, så jeg tror det nærmer seg, predikerte han videre.

Men det ble aldri noe salg i løpet av sommeren, og nå er prisen kuttet med ytterligere én million - og ny prisforlangende er med det 19,9 millioner kroner.