<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kan sette ellevill prisrekord på Sørenga

Familien Dyremyhr, med Haakon Dyremyhr i spissen, eier drøssevis av eiendommer på Østlandet. Nå satser de på eventyrlig gevinst og rekordpris for luksusleiligheten sin på Sørenga.

Publisert 15. aug. 2022
Oppdatert 17. aug. 2022
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 574 ord
ETTERTRAKTET: Sørenga er et populært sted for både eiendomsinvestorer og solslikkende innbyggere. Foto: Oh Shots

På markedsplassen Finn.no ligger det nå en 172 kvadratmeter stor leilighet på Sørenga i Oslo til salgs. Med en prisantydning på 42,5 millioner kroner, vil det være Sørengas dyreste leilighet solgt noen gang – om salget gjennomføres til prisforlangende.

Kvadratmeterprisen på 247.000 kroner er ikke for alle og enhver, men det kan være greit å merke seg at toppleiligheten kan skilte med en privat takterrasse på 115 kvadratmeter – som ikke medregnes i pris pr. kvadratmeter.

STOR TAKTERRASSE: Leiligheten kan skilte med en takterrasse på hele 115 kvadratmeter. Foto: Oh Shots

Leiligheten har også ifølge salgsoppgaven panoramautsikt, suveren beliggenhet, orkesterplass til Bjørvika og glitrende sjø i tre retninger.

Ellevill gevinst

Dyremyhr kjøpte leiligheten på prosjektstadiet tilbake i 2016, den gang for 25 millioner kroner. Skulle boligen selges til prisantydning vil det i så fall gi eiendomsinvestoren en gevinst på hele 17,5 millioner, før utgifter.

EKSKLUSIVT: Leiligheten er påkostet for hele 6 millioner, med blant annet kjøkken med hvitevarer fra Gaggenau. Foto: Oh Shots

Sjøfrontleiligheten er nemlig påkostet for seks millioner kroner – med nye bad, eksklusivt kjøkken, skreddertilpassede garderober og eksklusiv belysning m.m.

Fortjenesten vil likevel være betydelig om boligen blir solgt til prisantydning, og Dyremyhr og familien kan i så fall høste en gevinst på rundt 10–12 millioner kroner.

Det følger også med tre garasjeplasser i kjelleren, og felles kajakkbod i sameiet.

GØY PÅ VANNET: Er man glad i vannaktiviteter som for eksempel kajakkpadling, kan sameiet skilte med egen kajakkbod til beboerne. Foto: Oh Shots

Kan slå gammel rekord

Den nåværende prisrekorden i området ble satt da kjendisadvokat og Høyre-politikeren Morten Steenstrup sammen med kona Kari Vold Hansen solgte sin 267 kvadratmeter store leilighet tilbake i 2019. Kjøperen den gang var eiendomsinvestor Peter Dybvad-Roll, som samme år hadde høyest inntekt av alle i Romerike.

Andreplassen tilhører bunad-millionæren You Hong Bei, som i slutten av 2016 kjøpte to leiligheter for til sammen 39,2 millioner kroner, som han deretter slo sammen til én stor leilighet.

– Sol hele dagen

Det er eiendomsmegler Kristian Karlsrud ved Nordvik Frogner som er ansvarlig for salget.

Han kan fortelle at leiligheten er en av få store leiligheter i området, og med en gigantisk takterrasse i tillegg, er det ikke mange leiligheter rundt som kan måle seg, mener han.

– Det finnes knapt en bedre plassering. Her er man helt i front, med vinduer på tre sider og god avstand til øvrig bebyggelse.

For ved siden av leiligheten, med adresse Sørengkaia 9, vil det komme en bred park.

– Boligens plassering gjør at man har sol fra soloppgang til nedgang uten å havne i skyggen av museet, samtidig som man ivaretar den sentrale plasseringen i Bjørvika. 

Boligen har utsikt mot fjorden på tre sider, strekker seg over hele fronten av bygget, og har en fordelaktig vinkling på nordsiden av bygget mot det indre havnebassenget i Bjørvika og Barcode. 

– Utsikten er fenomenal i dag, men vil bare bli enda bedre de kommende årene når promenaden står klar, i tillegg til parken som vil komme vis-à-vis bygget.

UTSIKT: Fra leiligheten ser man blant annet over til Barcode. Foto: Oh Shots

Megleren forteller at Dyremyhr og familien selger for å flytte nærmere barn og barnebarn.

Og selv om annonsen knapt har rukket å bli publisert, har det allerede tikket inn flere henvendelser:

– Vi la ut boligen på Finn i dag tidlig, og har på bare noen timer avtalt flere visninger, forteller megleren.