<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spår Buffett-favoritt opp 260 prosent

Citi sier BYD skal nær firedobles og mener aksjen er et toppvalg blant kinesiske aksjer.

Publisert 1. nov. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 283 ord
OPPSIDE: Warren Buffett-støttede BYD spås en lys fremtid.  Foto: AP Photo

Den kinesiske elbilprodusenten BYD – hvor investorguru Warren Buffett sitter på nær 20 prosent av aksjene gjennom sitt investeringsselskap Berkshire Hathaway – spås voldsomt opp av Citi i en fersk analyse.

Aksjen skjøt i midten av oktober opp etter positiv guiding som nå ligger på mellom 5,5 og 5,9 milliarder yuan – mellom 8,1 og 8,7 milliarder kroner – i tredje kvartal. Det gjør at økningen kan ende på hele 365 prosent vekst sammenlignet med fjoråret.

Citi har satt sitt kursmål på aksjen til 640 hongkongdollar – opp fra dagens 175 hongkongdollar. Det gir en oppside på hele 260 prosent. 

Det skal nevnes at dette er langt over andre analytikere. Gjennomsnittskursmålet på aksjen er 348 hongkongdollar – litt over halvparten av Citis kursmål. Det gir en oppside på rundt 60 prosent fra kursen i dag.

Sterke utsikter

Meglergiganten skriver i sitt notat at de tror BYD vil øke salget av biler på «ny energi» med 137 prosent fra årets 1 million biler. Batterier og hydrogenbiler anses som biler på «ny energi» i Kina. 

Estimatene sier også at fortjenesten pr. bil skal opp 20 prosent til nær 17.000 kroner. Neste kvartal er det ventet at selskapet skal selge 280.000 biler.

BYD har i lengre tid vært Kinas 6. mest shortede aksje, ifølge CNBC, men presset har falt noe fordi shorterne har tatt gevinst. BYD-aksjen har nemlig falt nær 40 prosent hittil i år og følger med det trenden blant kinesiske aksjer. 

Grunnen til det brede fallet er at det er fryktet at veksten vil avta i økonomien og at innstramminger i eiendomssektoren i tillegg til økt regulering, vil kvele vekst.

Nyheter
Bil