<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Folk er utålmodige etter å se grep fra regjeringen

86 prosent av bileierne i distriktene vil ha lavere drivstoffavgifter. NAF mener det haster for regjeringen å komme med lettelser som monner.

Publisert 4. juli 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 253 ord
SKYHØYE BENSINPRISER: Her fra Circle K langs E18 i Bamble i begynnelsen av juni. Foto: NTB

Regjeringen har snakket høyt om at det nå er «vanlige folks tur», men fant i revidert nasjonalbudsjett likevel ikke plass til et kutt i drivstoffavgiftene.

– De svikter alle som nå sliter med de skyhøye drivstoffprisene. (...) Spesielt i distriktene rammer høye drivstoffpriser hardt, fordi flere er avhengig av bilen og færre har elbil, sa senior kommunikasjonsrådgiver Ingunn Handagard i NAF.

Nå viser en NAF-undersøkelse utført av Norstat i juni at 86 prosent av bileierne i distriktene vil ha lavere avgift på drivstoff. I sentrale strøk er andelen 76 prosent.

– Folk er utålmodige etter å se grep fra regjeringen, sier myndighetskontakt Thor Egil Braadland i en pressemelding.

– Neppe noen overraskelse

Annenhver bilist i distriktene mener avgiftene bør settes ned permanent, mens én av tre spurte i byene har dette synet. I distriktene er andelen som mener dagens avgiftsnivå er akseptabelt på halvparten av nivået i byene.

– Når regjeringen unnlater å gi lettelser som monner for bilistene, er det folk i distriktene som føler seg sviktet. At folk som bor i distriktene vil ha varige kutt i drivstoffavgiftene kan neppe komme som noen overraskelse på regjeringen, sier Braadland.

Det siste halvåret har drivstoffavgiftene steget rundt 10 kroner literen på bensin og diesel. Norge har nå verdens nest høyeste priser på bensin og diesel.

Braadland mener det haster for regjeringen å komme opp med noen bidrag som monner, og viser til at den svenske regjeringen har vedtatt 1.000 kroner til alle bilister, og 500 kroner ekstra til de som bor i distriktene.

Nyheter
Bil