<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Regjeringen fjerner momsfritak på elbiler

Regjeringen foreslår å fjerne momsfritaket for alle elbiler fra neste år. Det kommer fram i revidert nasjonalbudsjett, som legges fram i dag. 

Publisert 12. mai 2022
Oppdatert 12. mai 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 130 ord
*** Local Caption *** ROCKSTAR: I matchende gul jakke presenterte Polestar-sjefen Thomas Ingenlath den nye modellen for verden. Polestar

(Saken oppdateres)

Regjeringen foreslår å fjerne momsfritaket for alle elbiler fra neste år, ifølge revidert nasjonalbudsjett som legges fram i dag, erfarer NRK.

For å erstatte momsfritaket vil det heller innføres en tilskuddsordning. Den vil speile et merverdiavgiftsfritak for kjøpsbeløp opp til 500.000 kroner, heter det i budsjettet.

Dette vil gjøre at normale elbiler ikke vil endre pris, mens dyre elbiler kan få en prisøkning som følge av en normalisering av avgiftsleggingen.

Det er svært gunstig å kjøpe elbil i Norge i dag. Du slipper å betale merverdiavgift. For biler som drikker bensin eller diesel betaler du moms på 25 prosent av innkjøpspris. 

– Det er mye som tyder på at bilbransjen må være forberedt på diskusjoner om innføring av elbilmoms tidligere enn vi hadde trodd, sa Erik Andresen, direktør i Bilimportørenes Landsforening, til BilNytt.no sommeren 2020. 

Nyheter
Bil