<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tar grep for å kontrollere kostnader

Den tyske bilgiganten etablerer samarbeid med kobolt- og nikkelselskaper for å kontrollere batterikostnadene.

Publisert 21. mars 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 119 ord
SAMARBEID: Volkswagen Group China sikrer kostnadsfordeler og forsyninger av kobolt og nikkel gjennom nye samarbeidsavtaler. Foto: Bloomberg

Volkswagen Group China vil etablere joint ventures med Huayou Cobalt og Tsingshan Group for å sikre forsyninger av kobolt og nikkel. Et formål med avtalene vil være å kontrollere elbilbatterikostnadene på en tid der prisene på råmaterialer skyter i været, melder Reuters.

De tre partene har undertegnet innledende avtaler for to joint ventures, der det første vil bli etablert i Indonesia, som anses for å være landet med verdens største nikkelproduksjon.

Det andre vil bli etablert i den sydvestlige Guanxi-regionen i Kina, for prosessering av nikkel- og koboltsulfater og materialproduksjon.

«Samarbeidet sikter mot å oppnå betydelige kostnadsfordeler, sikre forsyninger av råmaterialer og å ha en transparent og bærekraftig forsyningskjede», heter det ifølge nyhetsbyrået.