<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Japanere jakter tomt til stor batterifabrikk

Panasonic sies å planlegge en ny megafabrikk for batterier i nærheten av Teslas nye Texas-anlegg.

Publisert 4. mars 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 171 ord
NYE BATTERIER: Panasonic skal angivelig lete etter tomt til en stor batterifabrikk i nærheten av Teslas nye bilfabrikk i Texas. Her Teslaer på rekke og rad ved en havn i japanske Yokohama. Foto: Bloomberg

Japanske Panasonic er på utkikk etter tomt i USA til en megafabrikk for en ny type elbilbatterier til Tesla, melder Reuters og viser til den japanske statlige kringkasteren NHK.

NHK oppgir ingen kilder selv. Panasonic oppgir ifølge nyhetsbyrået at selskapet selv ikke har presentert noen slik plan.

Angivelig vil Panasonic oppføre fabrikken i enten Oklahoma eller Kansas, nær Texas, der Tesla forbereder en ny elbilfabrikk. Fabrikken ventes å koste flere milliarder dollar, ifølge NHK.

Nylig har Panasonic meldt om planer om masseproduksjon av dette nye litiumionbatteriet for Tesla innen mars 2024, fra to nye produksjonslinjer hjemme i Japan.

Det nye batteriet vil være av såkalt 4680-format, som gir mål på 4,6 og 8,0 centimeter. Det vil gjøre batteriet fem ganger større enn de som i dag leveres til Tesla, men også redusere produksjonskostnader og forbedre rekkevidden for elbilprodusenten.

Panasonic og Tesla inngikk en første produksjonskontrakt tilbake i 2009. Senere kjøpte Panasonic seg inn i Tesla – før det japanske elektronikkselskapet solgte seg ut igjen i fjor.