Tesla åpnet nyttårsaften bilutsalg i Xinjiang-provinsens hovedstad Urumqi. Kritikken lot ikke vente på seg.
Republikaneren Marco Rubio anklaget i en twittermelding Tesla for «å hjelpe det kinesiske kommunistpartiet med å dekke over folkemord og slavearbeid i regionen».
President Joe Bidens talsperson Jen Psaki fulgte opp og sa at «verdenssamfunnet, både den offentlige og private sektor, kan ikke lukke øynene for det som skjer i Xinjiang».
Interneringsleirer
Kina har høstet sterk internasjonal kritikk for behandlingen av de muslimske uigurene i provinsen og har ifølge menneskerettighetsorganisasjoner satt over 1 million av dem i interneringsleirer.
Uigurene utsettes også for tvangsarbeid, tvungen sterilisering, tortur og indoktrinering, har det kommet fram. USA kaller det et folkemord.
Myndighetene i Beijing avviser dette og slo torsdag også tilbake mot kritikken etter Tesla-åpningen i Urumqi.
– Løgner
– USA er dobbeltmoralske, sa en talsmann for kinesisk UD.
– Dette er løgner som for lengst er avslørt, sa Wang Wenbin.
Kina avviser ikke eksistensen av leirer for uigurer i Xinjiang, men hevder at det kun er snakk om et tilbud om omskolering for å hindre at uigurene rekrutteres til islamsk ekstremisme.
Council on American-Islamic Relations oppfordrer Tesla til å stenge bilutsalget i Urumqi.
– Amerikanske selskap bør ikke drive forretningsvirksomhet i en region der en religiøs og etnisk minoritet utsettes for folkemord, sier organisasjonens kommunikasjonssjef Ibrahim Hooper.