<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Instabank bremset av oppkjøpsprosess

Oppkjøpsprosessen med Lunar har hindret Instabanks utvikling i år. I tredje kvartal sank overskuddet, mens rentenetto og tapsavsetninger økte.

    Publisert 3. nov. 2022 kl. 08.28
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 187 ord
    LA FREM TALL: Instabank og adm. direktør Robert Berg. Foto: Iván Kverme

     

    Instabank fikk et resultat før skatt på 25 millioner kroner i tredje kvartal 2022, mot 33 millioner kroner i samme periode året før, ifølge bankens kvartalsrapport.

    Netto renteinntekter var 80 millioner kroner i kvartalet, mot 76 millioner i samme periode i fjor.

    Tapsavsetninger utgjorde 24 millioner kroner i kvartalet, mot 20 millioner for ett år siden.

    Hindret av Lunar-prosess

    «Driften i Instabank har blitt påvirket av oppkjøpsprosessen med Lunar, som har gjort at vi ikke har kunnet utvikle banken slik vi ellers ville gjort i 2022. Instabank har ikke vært i stand til å gjennomføre kapitalplanene for 2022 og alle andre aspekter ved slik prosess. Selv om rettslige prosesser mot Lunar pågår fra aksjonærene i Instabank, er Instabank nå i stand til å utføre strategien og planer», heter det i rapporten.

    Videre opplyses det at styret i banken har besluttet å endre til standardisert tilnærming for å etablere risikovektet volum for operasjonell risiko, noe som resulterer i en positiv effekt på kapitaldekningen med 0,7 prosentpoeng basert på situasjonen ved utgangen av tredje kvartal. Bankens likviditets- og kapitalsituasjon er forventet å forbli tilfredsstillende.

    (TDN Direkt)

    Nyheter
    Børs
    Bank