<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flere slutter i jobben – én gruppe skiller seg ut

63 prosent av lederne i WorkJams nye undersøkelse opplever at det er millenniumsgenerasjonen som leverer flest oppsigelser. 

Publisert 10. juni 2022
Oppdatert 10. juni 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 147 ord
FLERE GÅR: Flere slutter i jobben enn før, men en aldersgruppe skiller seg ut. Foto: Bloomberg

USA har lenge slitt med «The Great Resignation», hvor millioner av amerikanere slutter i jobbene sine, samtidig som selskapene sliter med å erstatte arbeidskraften.

Millenniumsgenerasjonen, som er generasjonen født fra starten av 1980-årene til midten av 1990-årene, er gruppen som sier opp jobben sin mye hyppigere enn andre aldersgrupper, ifølge WorkJams nye undersøkelse. 

Dette viste undersøkelsen: 

  • To tredjedeler av lederne i undersøkelsen sier at millenniumsgenerasjonen har den høyeste avgangsprosenten i bedriftene deres.
  • En tredjedel sa at Gen Z-ansatte, som er i begynnelsen til midten av 20-årene, hadde størst sannsynlighet for å si opp.
  • Kun 4 prosent sa at de i 40- og 50-årene er de som leverer flest oppsigelser.

Bedrifter i de fleste bransjer har lenge opplevd økte oppsigelser. Arbeidssøkere har blitt mer kresen på jobbvalg etter pandemien, og flere ønsker mer fleksibilitet og bedre vilkår. Mange ønsker mer enn «bare» en god lønn og en trygg arbeidsplass.

Nyheter
Arbeidsliv
Børs