<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

1.000 personer fikk varsel om permittering etter nyttår

I alt 1.000 personer fikk varsel om permittering i den første uken etter årsskiftet, melder Nav. 200 fikk varsel om oppsigelse.

Publisert 10. jan. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 146 ord
PERMITTERINGER: Hans Christian Holte, arbeids- og velferdsdirektør i Nav. Foto: Ivan Kverme

Antallet permitteringer er 100 flere enn uken før, opplyser Nav. I alt leverte 120 bedrifter varsel om permitteringer, av dem utgjorde industribedrifter halvparten.

Næringen med nest flest berørte er ansatte i overnattings- og serveringsvirksomheter, der 300 er varslet. Deretter kommer bygge- og anleggsvirksomhet hvor 100 er gitt permitteringsvarsel.

– Halvparten av permitteringsvarslene i forrige uke er fra industrien, og særlig fra Troms og Finnmark, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.

Bare virksomheter som vurderer å permittere eller si opp ti personer eller flere, er pålagt å varsle Nav. Statistikken fra Nav viser ikke hvor mange av permitteringsvarslene eller oppsigelsene som faktisk blir gjennomført. Nav får heller ikke beskjed om permitteringsvarsler som er trukket tilbake.

Det siste halvåret har gjennomsnittet ligget på om lag 500 permitteringsvarsler og oppsigelser per uke. I ukene før jul var imidlertid tallene svært mye høyere, med 15.200 i uke 52 og 3.300 i uke 51.

Nyheter
Arbeidsliv