<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tollefsen solgte for 2,4 milliarder

Heimstaden Bostad, med Ivar Tollefsen i spissen, kvittet seg med 516 leiligheter i tredje kvartal. Samtidig økte leieinntektene, mens gjeldsgraden falt.

Publisert 25. okt. 08:10
Oppdatert 25. okt. 08:37
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 235 ord
UTSALG: Ivar Tollefsen-dominerte Heimstaden Bostad selger fremdeles unna, men kan konstatere at motvinden har snudd. Foto: Iván Kverme

Heimstaden Bostad økte leieinntektene med 6,3 prosent til 4.102 millioner svenske kroner i tredje kvartal.

98,7 prosent av eiendomsmassen var utleid, opp fra 98,1 prosent i tilsvarende kvartal i 2023.

– Vi fortsetter med solid drift, og reduserer kostnader samtidig som vi oppnår robust leieprisvekst og høy utleiegrad i alle våre ni markeder. For første gang passerer vi 4 milliarder svenske kroner i leieinntekter, en markant milepæl for selskapet, sier Helge Krogsbøl, som sammen med Christian Fladeland fungerer som adm. direktør i Heimstaden Bostad.

I fjor befant selskapet seg i en alvorlig gjeldsskvis, og iverksatte et storstilt utsalg av leiligheter i møte med fallende eiendomsverdier og stigende renter.

I løpet av tredje kvartal i år ble 516 leiligheter ble solgt, til en samlet verdi av 2.409 millioner svenske kroner.

Økende eiendomsverdier

Den kjedelige tendensen til fallende eiendomsverdier snudde imidlertid i vinter. Også i andre kvartal steg eiendomsverdiene, en trend som fortsatte i tredje kvartal.

Eiendomsverdiene ble skrevet opp med 0,8 prosent til 330,4 milliarder svenske kroner. Til sammenligning falt verdiene med 1,5 prosent i samme kvartal for ett år siden.

Økende leieinntekter og oppjusterte verdier slår rett inn på bunnlinjen: Resultatet før skatt endte på 3,3 milliarder svenske kroner. 

Til sammenligning tapte selskapet 3,7 milliarder i tredje kvartal 2023.

Ivar Tollefsen kontrollerer gjennom Fredensborg 98,4 prosent av stemmene i Heimstaden AB, som på sin side eier 39,4 prosent av aksjene og kontrollerer 50,1 prosent av stemmene i Heimstaden Bostad, hvor mesteparten av virksomheten foregår.

Saken oppdateres.