<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Milliardsalg i Hellas

Nordic Leisure Travel Group med Petter A. Stordalen som storeier, selger to resorter på 172.000 kvadratmeter for 1,34 milliarder kroner og leier dem tilbake.

Publisert 2. aug.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 184 ord
SELGER OG LEIER TILBAKE: Nordic Leisure Travel Group der Petter A. Stordalen eier 39,7 prosent av aksjene, frigjør kapital i Hellas. foto: Thomas Bjørnflaten

Nordic Leisure Travel Group, som eier Ving Norge, Ving Sverige, Spies i Danmark, Tjäreborg i Finland, flyselskapet Sunclass Airlines og hotellselskapet Resorts & Hotels, har inngått en sale/ leaseback-avtale på to 4-stjerners resorter på Rhodos og Kreta i Hellas.

796 rom

Samlet tomteareal er på 172.000 kvadratmeter og bebyggelsen er på 67.700 kvadratmeter, som blant annet huser 796 rom. Prislappen er 112,5 millioner euro, 1,34 milliarder kroner.

Kjøperen er Premia Properties som har inngått en 15-års leieavtale med Nordic Leisure Travel Group (NLTG).

1,34 MRD.: Ferieresorten Sunwing Makrigialos på Kreta er den ene av de to som nå er solgt.

NLTG eies av Petter A. Stordalens Strawberry Group med 39,7 prosent, det svenske PE-selskapet Altor med samme eierpost og britiske TDR Capital med 19,9 prosent. Resten eies av ansatte og andre investorer.

Gresk kjøper

Premia er et gresk eiendomsselskap notert på Athen-børsen, og har en markedsverdi på 102,6 millioner euro og en portefølje på 51 eiendommer som ved nyttår var verdsatt til 307 millioner euro. Denne inneholder alt fra industribygg og vingårder, til skoler og ferieresorter. Colliers var megler i dealen.