<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nytt Recreate-selskap konkurs

Et datterselskap av konkursrammede Emil Eriksrøds Recreate har meldt oppbud.

Publisert 4. mai 2024 kl. 09.14
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 171 ord
SLUTT: Emil Eriksrøds datterselskap har meldt oppbud.  Foto: Håkon Sæbø

RCR Facility Management, et datterselskap av Emil Eriksrøds Recreate er konkurs, melder Estate nyheter og Telemarksavisa.

Konkursen er den seneste utviklingen etter at det i april ble kjent at Recreate-konsernet ble slått konkurs etter begjæring fra den svenske banken Norion. 

Norion mente at Recreate ikke lenger var i stand til å møte sine forpliktelser. Samtidig arbeidet Eriksrød, med å etablere et nytt eiendomsselskap. 

Han eier over 50 prosent av Recreate gjennom sine selskaper Rising Group og Rising Venture.

Ikke levert regnskap

RCR Facility Management har drevet med drift og forvaltning av Recreates eiendommer og har en gjeld på 6,6 millioner kroner. Det jobbes nå med å etablere et nytt selskap som kan overta de ansatte og kjøpe ut det som er av verdi boet. 

Første skiftesamling i Telemark tingrett er 27. mai. Flere selskaper i Recreate-systemet står i fare for å bli tvangsoppløst som følge av manglende levering av årsregnskap for 2022.

Revisor har trukket seg fra disse selskapene, og det er ikke berammet rettsmøte i Telemark tingrett for tvangsoppløsning ennå.