<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Reddes av Europa: – Volatilt og usikkert

Volvo Cars, som nylig forkastet elbilmålet for de neste årene, faller på børs etter nye salgstall.

Publisert 2. okt.

Volvo Cars solgte 62.458 biler i september, en økning på 1 prosent fra samme måned i fjor, viser ferske tall fra den Stockholm-noterte, kinesiskeide bilprodusenten.

– VOLATILT OG USIKKERT: Björn Annwall, kommersiell direktør i Volvo Cars. Foto: Bloomberg

– Det totale markedsbildet forblir volatilt og usikkert, men vi oppmuntres av solide resultater i Europa, spesielt for vår elektrifiserte bilportefølje, anført av EX30, sier kommersiell direktør og viseadm. direktør Björn Annwall.

Europa-salget steg 23 prosent til 31.276 biler i september.

Samtidig stupte salget i USA med 22 prosent til 8.518 biler, og Kina-salget falt 16 prosent til 12.915 biler. USA-fallet forklares delvis med helligdager. Kina-fallet forklares med «underliggende makroøkonomiske forhold».

Etter ni måneder har Volvo Cars solgt 560.922 biler globalt i 2024, 10 prosent flere enn i samme periode i fjor.

Droppet elbilmål

Volvo Cars' totale salg av såkalt elektrifiserte modeller – elbiler og plugg-inn-hybrider – steg 43 prosent fra september i fjor, slik at de utgjorde 48 prosent av totalsalget i forrige måned. De helt elektriske bilenes andel var på 24 prosent.

I forrige måned forkastet selskapet målet om å selge kun helelektriske biler innen 2030, på grunn av både kundenes etterspørsel og markedsforhold.

Selskapets bestselger i september var hybridmodellen XC60, etterfulgt av XC40/EX40 og EX30.

Volvo Cars-aksjen er ned rundt 2 prosent i Stockholm onsdag formiddag.

Det Göteborg-baserte selskapets største eier er kinesiske Geely Holding.