<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
lead
lead
STORSELGER: Tesla Model Y ble verdens mest solgte bilmodell i 2023, og topper også listen i Norge. Hvor styr betydning vil det ha når en oppdatert utgave kommer?  Foto: Håkon Sæbø

Norsk bilekspert om Tesla: – En del er blitt skeptiske

Tesla har tatt store jafs av bilmarkedet i Norge, men hva skjer når en oppdatert Model Y kommer? OFV-direktør Øyvind Solberg Thorsen kommer med sine spådommer i Mil etter mil – en podcast om bil.

Publisert 16. sep.
Lesetid: 2 minutter

Hvor stor betydning vil det ha når Tesla kommer med en oppdatert utgave av sin mestselgende modell? Og hva skjer med Kina-merkene som ruller inn i Norge med full styrke? 

Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) jobber med å analysere det norske bilmarkedet og ser blant annet på hva som registreres av nye og brukte biler. På det meste ble det registrert over 176.000 biler i Norge i løpet av et år, men nå er salget kraftig ned. 

– Uforutsigbar

I Finansavisen-podcasten Mil etter mil – en podcast om bil, forteller OFV-direktør Øyvind Solberg Thorsen om hva som kan skje når Tesla omsider lanserer en oppdatert utgave av bestselgeren Model Y. Han snakker også om hvordan det vil gå med de kinesiske bilmerkene i Norge og hva de tradisjonelle produsentene må se opp for. 

– Elon Musk har vist seg å være uforutsigbar. Valgene Tesla har tatt med å sette prisene opp og ned, har gjort en del skeptiske, sier Solberg Thorsen i podcasten. 

Vi ser på bruktimporten nå, som har tatt seg ganske kraftig opp

OFV-direktør Øyvind Solberg Thorsen om utviklingen i norsk bilregistrering.

Han trekker frem betydningen av Teslas Model 3-fornyingen, som har vært på markedet en stund, og trekker paralleller til kommende Model Y. 

Når en oppdatert Model Y kan ventes å treffe markedet, er imidlertid fortsatt ukjent. Ifølge Forbes har Elon Musk uttalt at det ikke kommer noen oppdatering i år. 

Så langt i 2024 er det registrert over 14.000 Tesla-er Norge, men det er en nedgang på nærmere 25 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. 

Økt bruktimport

I Mil etter mil – en podcast om bil snakker OFV-direktøren også om de mange kampanjene som rulles ut for tiden, og hvilke muligheter norske bilkjøpere har for å gjøre gode elbilkjøp i 2024. 

Han trekker frem rentens betydning og fallende etterspørsel, men kommer også inn på bruktimporten som interessant nok har steget i år. 

– Vi ser på bruktimporten nå, som har tatt seg ganske kraftig opp. Halvparten er relativt nye elbiler som det er mulig å få tak i ganske rimelig i Europa. Det er steder der man ikke har så lyst på elbil, og de har falt mye i verdi. Da blir det gunstig å importere på tross av kronekursen, sier Solberg Thorsen. 

Hele episoden kan du høre her. 

Mil etter mil – en podcast om bil kan lyttes til der du hører podcast, enten det er på Spotify eller Apple podcast. Mil etter mil – en podcast om bil er ute med nye episoder hver uke.