<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Verste på 16 år – nå kan det blir større rabatter

Luksusbilaktøren dømmes nord og ned av analytikere, som tror få lanseringer av nye fossilbiler samt behovet for høyere rabatter vil gi utfordrende finanser.

Publisert 11. sep.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 226 ord
NEDOVER: Range Rover-eier Tata Motors faller og faller på børs. Analytikere venter ingen snarlig opptur heller. Foto: Bloomberg

Bilprodusenten Tata Motors, som eier den britiske luksusaktøren Jaguar Land Rover (JLR), har hatt sin lengste rekke med kursfall på 16 år, melder Bloomberg.

Onsdag har aksjen falt 6 prosent på det meste, som betyr at aksjen har falt i ni dager på rad. Sist det skjedde var i oktober 2008, ifølge nyhetsbyrået.

I 11-tiden norsk tid har kursfallet avtatt noe, til 5,5 prosent.

En årsak til onsdagens kursfall er en ny analyse fra UBS, som advarer om at ordreboken i JLR-virksomheten er svak og at bestillingene henger etter produksjonen. Problemene i den britiske premiumvirksomheten kommer i tillegg til svak etterspørsel og stigende varelagre på det innenlandske markedet i India, ifølge storbanken.

Varsler større rabatter

Tata Motors skal ha kuttet prisene på noen av sine biler denne uken, ifølge Bloomberg.

«Vi blir ikke overrasket om incentivene for Range Rover – JLRs toppmerke – begynner å øke snart, fra nivåer nær null,» heter det fra UBS' analytikere.

De venter at økende rabatter, langsommere vekst og mangel på nye lanseringer innenfor ikke-elbil-kategorier kan føre til «betydelig svakere» finanser det neste regnskapsåret.

Ifølge Bloomberg gjentar UBS en salgsanbefaling for Tata Motors-aksjen. Kursmålet deres er på 825 rupier, som ifølge nyhetsbyrået indikerer en nedside på 20 prosent fra aksjens sluttkurs tirsdag.

Tross tapsrekken de seneste dagene, er Tata Motors-aksjen fortsatt opp drøyt 20 prosent så langt i 2024.

Motor