<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tesla-rival med flere nye rekorder

Dagen før Tesla avslører sine tall rapporteres det om flere nye rekorder for rivalen BYD.

Publisert 1. juli
Oppdatert 1. juli
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 336 ord
STØRST IGJEN? BYD solgte rundt 426.000 elbiler i andre kvartal, som kan være nok til å slå Tesla igjen. Her fra en BYD-forhandler i Berlin. Foto: Bloomberg

BYD satte flere nye salgsrekorder i andre kvartal, melder Bloomberg og viser til egne beregninger.

Den kinesiske bilprodusenten solgte 982.747 personbiler i perioden, som er ny rekord for selskapet. Av disse var rundt 426.000 helt elektriske biler.

Større enn Tesla igjen?

Til sammenligning har analytikere estimert et Tesla-salg på 441.019 elbiler i samme periode, som vil utgjøre en nedgang på 5,4 prosent fra andre kvartal i fjor, ifølge nyhetsbyrået.

Elon Musks elbilprodusent, som har opplevd svakere salg i viktige markeder som Europa og Kina, ventes å offentliggjøre sine salgstall i morgen, tirsdag.

Disse vil gi svaret på om BYD eller Tesla var verdens største elbilprodusent i april–juni-perioden.

BYD banket Tesla i fjerde kvartal i fjor, før Tesla tok tilbake topplassen i første kvartal i år.

Flere rekorder

BYD-veksten i andre kvartal ble blant annet drevet av teknologioppgraderinger og priskutt for flere modeller tidligere i år, ifølge Bloomberg.

I juni alene solgte BYD 340.211 el- og hybridbiler, som er ny månedlig rekord for det kinesiske selskapet.

Dessuten passerte eksporten 100.000 for første gang i løpet av et kvartal, ifølge nyhetsbyråets beregninger.

Flere Kina-aktører

Flere andre kinesiske elbilprodusenter har fremlagt salgstall mandag, ifølge Nyhetsbyrån Direkt.

Xpeng har meldt om et salg av 10.668 elbiler i juni, en økning på 24 prosent fra samme måned i fjor. Så langt i år har selskapet økt salget med 26 prosent til 52.028 kjøretøy.

Li Auto leverte 47.774 biler i juni, en økning på 46,7 prosent på årsbasis. I andre kvartal hadde selskapet en vekst på 25,5 prosent til 108.581 biler.

Elbilprodusenten Nio nær doblet sitt salg i juni. 21.209 leveranser utgjør en økning på 98 prosent fra juni i fjor. Samlet i andre kvartal økte selskapet salget med 144 prosent til 57.373 biler, ifølge nyhetsbyrået.

Den kinesiske giganten Geely har rapportert om et samlet salg på 166.085 biler i juni, en økning på 24 prosent. Tallet inkluderer merker som Geely, Zeekr og Lynk & Co.

Motor