<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
HELT NY: Opel lanserer en helt ny versjon av kompaktmodellen Astra. Foto: Opel

Helt ny kompakt tysker – til høsten kan du bestille den

Opel drar lanseringsteppet av nye Astra, som i første omgang kommer i to hybridversjoner.

Publisert 13. juli 2021
Lesetid: 2 minutter

Opel Astra var arvtageren etter Kadett og har vært en bauta i tyskernes modellutvalg de siste 30 årene. Nå kommer den i helt ny drakt, som viser frem Opels nye designspråk. 

I første omgang lanseres kombien med fem dører i to hybridversjoner, kombinert med en åttetrinns automatkasse. Plassen øker fra den utgående modellen, og Astra måler 4,37 meter i lengden, og den er 1,86 meter bred. Det plasserer nykommeren midt i kompaktsegmentet. 

Senere følger også stasjonsvognvarianten, Sports Tourer.

STRAM: Det nye designspråket fra Opel er mye strammere enn på forgjengeren. Foto: Opel


Akselavstanden er økt med 13 millimeter, til 267,5 centimeter, og bagasjerommet svelger unna 422 liter. Til sammenligning kan Volkswagen Golf skilte med 381 liter. Du sitter også 12 mm lavere bak rattet på nye Astra, sammenlignet med forgjengeren. 

Fra start lanseres Astra i to hybridversjoner med inntil 225 hestekrefter, men Opel bekrefter at det vil komme flere drivlinjer etterhvert. 

NYTT: De nye adaptive Intelli-Lux LED-lyktene lyser opp i grillen på nye Astra. Foto: Opel


Astra skal bygges på den nye plattformen «EMP2», som blant annet innebærer at modellen blir «Autobahnproof» – altså ha kjøreegenskaper som støtter høye hastigheter. Det betyr stivere chassis, McPherson- oppheng foran og forbedringer som gir god stabilitet ved bremsing, både i sving og rett frem.

I tillegg til god stabilitet i høye hastigheter får den nye tyskeren Opels nyeste teknologi. Det innebærer blant annet adaptive Intelli-Lux LED Pixel-lys, Pure Panel, en horisontal heldigital flate, de trådløse versjonene av Apple Carplay og Android Auto, samt de nyeste førerassistansesystemene.

Opel beroliger samtidig tilhengerne av fysiske knapper og brytere. Astra vil fortsatt beholde fysiske knapper til de funksjonene som skal betjenes under kjøring.

Salget starter i høst og de første kundene vil få bilene sine tidlig neste år. 

Opel Astra

  • Lengde: 4,37 meter
  • Bredde: 1,86 meter
  • Akselavstand: 267,5 centimeter
  • Bagasjerom: 422 liter
  • Effekt: 225 hestekrefter