<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
PRIVAT MUSEUM: Hele samlingen har blitt stilt ut i eierens private museum som ble bygd i Eschen nord i Liechtenstein. Foto: RM Sotheby’s

Selger unna luksuriøs gigantsamling

Liechtenstein er ikke det første landet du tenker på med fine biler, men nå kommer en fremragende Rolls-Royce- og Bentley-samling for salg.

Publisert 7. mai 2021Oppdatert 7. mai 2021
Lesetid: 1 minutt

Liechtenstein er ikke mer enn 160 kvadratkilometer stort med i underkant av 40.000 innbyggere. Men med forholdsvis liberale skatteregler har fyrstedømmet tiltrukket seg rimelig velhavende beboere. Noe som også gjenspeiler seg i bilbestanden, som inneholder mye fint.

Penger og smak

En av disse med kombinasjonen mye penger og god smak er advokaten Norbert Seeger som i løpet 30 års tid har bygd opp landets, og en av Europas, fineste Rolls-Royce og Bentley-samlinger. I juni skal den selges av RM Sotheby’s.

Samlingen på 25 biler spenner over 88 års historie, fra en 1920 Rolls-Royce Silver Ghost til en 2008 Phantom Coupé. Her er alle Phantom-versjonene, Wraith, Silver Cloudog Shadow, samt Corniche, gjerne i spesielle karosserier.

«Komplett»

– Når det kommer til Rolls-Royce-delen av samlingen er den komplett med minst én bil fra hver relevant epoke og modell de har laget. Bentley-samlingen har sitt fokus fra merket ble kjøpt av Rolls-Royce i 1931 opp mot i dag. Jeg har forsøkt å bygge det opp dom en kunstsamling, hvor objektene kan sees i relasjon til hverandre, uttaler Seeger i forbindelse med salget, uten å gå inn på hvorfor han nå trapper ned.

PS: Husk å følge Finansavisen Motor på Facebook – der det alltid er spennende bildiskusjoner på gang!