<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer

– Schibsted skal kjøpes

– Nå blir Schibsted et pure play rubrikkselskap med store muligheter for inntjeningsvekst, sier SpareBank 1 Markets-analytiker Øyvind Mossige, som hyller Schibsteds utbytteplaner.

Publisert 11. apr. 2024 kl. 07.43
Oppdatert 11. apr. 2024 klokken 07.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 177 ord

Fredag morgen varslet Schibsted at det har planer om å dele ut 20 milliarder kroner i et slags spesialutbytte til aksjonærene, samt starte opp et tilbakekjøpsprogram på rundt 4 milliarder kroner.

Nyheten kommer etter at Schibsted har solgt Adevinta og er i ferd med å selge medievirksomheten til Tinius-stiftelsen. Totalt gjør salgene at Schibsted vil sitte igjen med 29 milliarder kroner.

Schibsted har bestemt seg for å klassifisere deler av spesialutbyttet som tilbakebetaling av kapital som er unntatt norsk kildeskatt. Dette dreier seg mer konkret om 5 milliarder kroner som er innbetalt kapital som kan tilbakebetales som utbytte.

Resten av pengene fra salgene vil først og fremst bli brukt til å styrke balansen gjennom nedbetaling av rentebærende gjeld.

– Dette var så bra som det var mulig å få det. Ingenting holdes tilbake og det skal deles ut 20 milliarder kroner i utbytte og 4 milliarder kroner gjennom tilbakekjøp over to år. Nå blir Schibsted et pure play rubrikkselskap med store muligheter for inntjeningsvekst, sier SpareBank 1 Markets-analytiker Øyvind Mossige.