<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kraftig resultatforbedring

Jordanes viser til økt lønnsomhet i sin ferske kvartalsrapport, men selskapet har fortsatt et alvorlig gjeldsproblem.

Publisert 20. aug.
Oppdatert 20. aug.

Handelskonsernet Jordanes rapporterer i dag sine resultater for andre kvartal 2024. Selskapet hadde en omsetning på 1,74 milliarder kroner, opp 8,2 prosent sammenlignet med i fjor. 

Driftsresultatet (EBITA) endte på 194 millioner kroner, opp nesten 50 prosent fra andre kvartal i fjor. Det likevel ikke mye som står igjen på bunnlinjen i regnskapet, som viser et resultat etter skatt på 49 millioner kroner.

Dette er før øvrig betydelig bedre enn i fjor, da resultatet etter skatt var på 1 million kroner. 

– Jordanes leverte solide resultater i første halvår, med økt lønnsomhet og fortsatt organisk vekst. I tråd med vår strategi har vi omformet porteføljen og styrket balansen ved å selge Bisca i andre kvartal, sier medgründer og konsernsjef i Jordanes, Jan Bodd. 

Jordanes

(Mill. kr) 2.kv/24 2.kv/23
Driftsinntekter 1.741 1.609
Driftsresultat 194 130
Resultat før skatt 62 2
Resultat etter skatt 49 1

Mye gjeld

Jordanes har lenge hatt skyhøy belåningsgrad, og ved utgangen av kvartalet hadde selskapet netto rentebærende gjeld ekskludert IFRS 16-effekter på 3,3 milliarder kroner. 

Gjelden er redusert med i overkant av 200 millioner siden utgangen av fjoråret, hvilket ifølge selskapet skyldes inntekter fra salget av Bisca. I løpet av samme periode har kontantbeholdningen økt fra 264 til 272 millioner kroner. 

Netto rentebærende gjeld inkludert IFRS-16-effekter beløper seg nå til 4,5 milliarder kroner

Mislykket kapitalinnhenting

Selskapet har uttalt at det er naturlig at gjeldsgraden nedjusteres ved en børsnotering.

Før sommeren var det planlagt en børsnotering som skulle sikre selskapet opptil 1,9 milliarder kroner i ny kapital. Emisjonen ble avblåst i siste liten, noe som ifølge selskapet skyldes tøffe markedsforhold.

Flere kilder Finansavisen snakket med antydet imidlertid at større tegnere trakk seg i siste liten, og pekte mot altfor høy prising.

Vinteren 2024 anslo en kredittanalyse fra SpareBank 1 Markets at Jordanes hadde en selskapsverdi på mellom 4 og 4,6 milliarder kroner, samtidig som netto rentebærende gjeld var på 4,3 milliarder kroner. 

Meglerhuset verdsatte altså egenkapitalen til mellom null og 300 millioner kroner.