<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lavere inflasjon enn ventet i Tyskland

Inflasjonen i Tyskland falt til 1,9 prosent i august, mot en forventning på 2,1 prosent. Fredag kommer tallene for hele eurosonen.

Publisert 29. aug.
Oppdatert 29. aug.
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 287 ord
LANGSOMMERE PRISVEKST: Her fra et torg i Rostock. Foto: Bloomberg

Inflasjonen i Tyskland var på 1,9 prosent i august, viser foreløpige tall fra det føderale statistikkbyrået.

I juli var inflasjonen på 2,3 prosent, og nå var den ventet å falle til 2,1 prosent, ifølge Trading Economics.

På månedsbasis var inflasjonen på minus 0,1 prosent, etter pluss 0,3 prosent i juli. Her var det ventet en konsumprisvekst på 0,1 prosent.

Tidligere torsdag har det tikket inn inflasjonstall for Tysklands delstater, der samtlige viste lavere prisvekst på månedsbasis. I flere av delstatene gikk prisene endatil tilbake.

EU-harmonisert var den månedlige konsumprisveksten minus 0,2 prosent, mot pluss 0,5 prosent måneden før og en forventning nå om flat utvikling. På årsbasis var Tysklands EU-harmoniserte inflasjon i august på 2,0 prosent, mot 2,6 prosent i juli og en forventning på 2,3 prosent.

Venter euro-brems

De ferske konsumpristallene kommer én dag før de samlede tallene for eurosonen offentliggjøres.

Ifølge Trading Economics er forventningen at totalinflasjonen vil vise 2,2 prosent i august, ned fra 2,6 prosent i juli.

Kjerneinflasjonen ventes å synke fra 2,9 til 2,8 prosent.

Den europeiske sentralbanks (ESB) inflasjonsmål er på 2,0 prosent.

Fredag kommer også inflasjonstallene fra Frankrike og Italia. Den franske inflasjonen ventes å vise et fall fra 2,3 til 1,8 prosent i august, mens den italienske ventes ned fra 1,3 til 1,2 prosent.

Tidligere torsdag har spanske inflasjonstall vist en prisvekst på 2,2 prosent i august, mot 2,8 prosent i juli og konsensus på 2,4 prosent.

Bedre stemning

Dessuten har en ny utgave av EU-kommisjonens konjunkturbarometer pekt mot lystigere stemning i eurosonen i august. Det viser nå 96,6 poeng, opp fra 96,0 poeng i juli, og er det høyeste nivået på mer enn ett år.

Det var også godt over konsensus på 95,8 poeng.