<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Markedene gleder seg over nye USA-tall

Det var en lavere økning enn ventet i produsentprisene i USA i juli.

Publisert 13. aug.
Oppdatert 13. aug.

Produsentprisene (PPI) i USA økte med 0,1 prosent på månedsbasis og 2,2 prosent på årsbasis i juli, viser ferske tall tirsdag.

Ifølge Trading Economics var forventningene i forkant henholdsvis 0,2 prosent og 2,3 prosent, etter målinger på 0,2 og 2,7 prosent måneden før.

Tallene understreker dempingen av inflasjonspresset i økonomien, og åpner døren ytterligere for Federal Reserve til å begynne med rentekutt, skriver Bloomberg og CNBC.

Kjerne-PPI, som ekskluderer mat og energi, var uendret på månedsbasis i juli, ned fra 0,3 prosent i juni. Nedgangen var større enn ventet – konsensus lå på 0,2 prosent.

Også på årsbasis var det en større nedgang enn ventet. Kjerne-PPI i juli var på 2,4 prosent, ned fra 3,0 prosent måneden før, mens konsensus lå på 2,7 prosent, ifølge Trading Economics.

De nye tallene bidrar til oppgang i førhandelen i USA tirsdag. Dow Jones er opp 0,2 prosent, S&P 500 er opp 0,5 prosent, og Nasdaq er opp 0,8 prosent.

Viktige tall onsdag

Onsdag kommer det tall for de amerikanske konsumprisene i juli.

Totalinflasjonen ventes å vise en vekst på 0,2 prosent på månedsbasis, mot minus 0,1 prosent i juni. Inflasjonen på årsbasis ventes å øke fra 2,9 til 3,0 prosent.

Kjerneinflasjonen ventes til 0,2 prosent på månedsbasis, opp fra 0,1 prosent i juni. På årsbasis ventes den til 3,2 prosent, etter 3,3 prosent i juni.