<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Holder renten i ro

Sentralbanken i Storbritannia gjorde ingen endringer i styringsrenten torsdag, som ventet.

Publisert 9. mai
Oppdatert 9. mai
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 155 ord
UENDRET RENTE: Bank of England-sjef Andrew Bailey. Foto: Bloomberg

Saken oppdateres

Bank of England (BOE) har besluttet å holde styringsrenten i ro på 5,25 prosent. Ifølge Trading Economics var det ikke ventet noen endringer blant konsensus.

7 av 9 medlemmer i bankens rentekomité stemte for å holde på dagens rentenivå, mens 2 av medlemmene stemte for å kutte renten til 5,00 prosent.

BOE skriver at inflasjonen har fortsatt å falle tilbake og at den innstrammende pengepolitikken påvirker den økonomiske aktiviteten og inflasjonspresset.

«Pengepolitikken må forbli innstrammende tilstrekkelig lenge for at inflasjonen skal komme ned til målet på 2 prosent. Komitéen har vurdert siden i fjor høst at pengepolitikken må være innstrammende i en lengre periode frem til det ikke lenger er noen risiko for at inflasjonen fester seg over målet», skriver BOE i forbindelse med beslutningen.

BOE peker samtidig på at nylig har veksten vært sterkere i USA enn i Europa, og at underliggende inflasjonspress har fortsatt å moderere seg i begge regioner, dog mindre enn ventet i USA.