<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aktivitetsnivået i industrien øker noe igjen

Aktivitetsindikatoren DNB PMI stiger mot 50 igjen, etter tilbakeslaget i oktober.

Publisert 1. des. 2023 kl. 10.00
Oppdatert 1. des. 2023 klokken 10.16
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 154 ord
NESTEN 50: DNB PMI snuser på 50-tallet igjen, som indikerer tiltagende aktivitetsnivå og vekst. Her fra et Hydro-anlegg på Karmøy. Foto: NTB

Innkjøpssjefsindeksen DNB PMI for november viser 49,9 poeng, justert for normale sesongsvingninger. Det indikerer at industriaktiviteten var lite endret etter nedgangen i oktober, opplyser NIMA – Norsk Forbund for Innkjøp og Logistikk i en melding.

I oktober kom DNB PMI inn på 47,9, vesentlig ned fra 51,8 måneden før.

En indeks over 50 poeng indikerer tiltagende aktivitetsnivå og vekst. Verdier under 50 indikerer avtagende aktivitetsnivå og nedgang.

Underindeksene for nye ordrer, produksjon og sysselsetting trakk alle opp november-indeksen, mens delindeksene for leverandørers leveringstid og lager av innkjøpte varer begge trakk ned.

En indeks for priser på innkjøpsvarer reverserte fallet i oktober og kom inn på 57,2 i november, som indikerer at innkjøpsprisene fortsatt stiger noe.

60 bedrifter svarte på undersøkelsen som utgjør grunnlag for november-tallene. De svarer at prisene har steget for valuta, strøm, gass og noen metaller, opplyses det. Transportprisene har imidlertid falt.

Det er DNB og NIMA som utarbeider PMI-indeksen.