<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Advarer mot å kutte renten for tidlig

Den tyske sentralbanksjefen Joachim Nagel advarer ESB mot å forhaste seg med det første rentekutt.

Publisert 23. nov. 2023 kl. 15.42
Oppdatert 23. nov. 2023 klokken 15.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 197 ord
ADVARER: Bundesbank-sjef Joachim Nagel. Foto: NTB

Den europeiske sentralbanken (ESB) brøt på rentemøtet i oktober en rekke på ti strake renteøkninger, og signaliserte samtidig stabile retningslinjer fremover. Deretter begynte markedet å prise inn et første kutt allerede i april. 

Forventningene er nå at ESBs neste trekk blir et rentekutt enten i april eller juni, og en lettelse på over 90 basispunkter innen utgangen av 2024.

Bundesbank-advarsel

Men den tyske sentralbanksjefen Joachim Nagel advarer ESB mot å forhaste seg, melder Reuters.

– Vi står overfor den mest utfordrende delen av kampen mot inflasjonen, og må ha tålmodigheten til å vente på at den fulle effekten av den pengepolitiske innstramningen skal materialisere seg, sa Bundesbank-sjefen i en tale under et analyseforum i Milano, der han ifølge nyhetsbyrået i stor grad gjentok sitt tidligere budskap.

ESB-sjef Christine Lagarde advarte onsdag mot for tidlig feiring av seier i kampen mot inflasjonen, som var nede i 2,9 prosent i oktober etter å ha vært så høyt som 10,6 prosent i samme periode året før.

– Selv om energiprisene skulle bli liggende der de er, forventer jeg at inflasjonstakten igjen vil stige. I noen måneder fremover vil veien sannsynligvis være humpete, med mange opp- og nedturer, sa Nagel videre.