<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Advokater fakturerte for 42 milliarder

DLA Piper er det første advokatfirmaet som bokfører årlige inntekter på over tre milliarder pund i Storbritannia.

Publisert 5. okt.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 187 ord
Global rekkevidde: I september i år hadde DLA Piper totalt 5.132 partnere, advokater og fullmektiger som fakturerte klienter for juridiske råd. Foto: Dreamstime

DLA Pipers DNA stammer fra Leeds og Liverpool i England. Det hele startet da advokatfirmaet Dibb Lupton Broomhead fusjonerte med Alsop Wilkinson i 1996. Slik oppsto navnet DLA. 

I forbindelse med sammenslåingen etablerte firmaet et kontor i London, men få så da på selskapet som noen alvorlig konkurrent om de største klientene i Europas finansielle hovedstad. Det forandret seg i 2005 da DLA fant tonen med amerikanske Piper Marbury Rudnick & Wolfe. Slik ble DLA Piper unnfanget.

I dag er selskapet Storbritannias største advokatfirma, og veksten bare fortsetter. Nå melder The Lawyer at DLA Piper har brutt et omsetningsnivå på tre milliarder pund som første advokatfirma i Storbritannia. Det skjer etter en vekst på 6,2 prosent siste år.

I norske kroner og ører tilsvarer det i overkant av 42 milliarder. Det er mer enn en samlet norsk advokatbransje omsetter for i løpet av et helt år. På verdensbasis er DLA Piper nå nummer tre med over 80 kontorer i mer enn 40 land og en stab bestående av partnere, advokater, fullmektiger og administrasjon på 9.500 mennesker.

I Norden sørget 530 juridiske hoder i DLA Piper i fjor for en omsetning på 190 millioner euro.