<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Yara knuste forventningene

Yara leverte en EBITDA, eksklusive spesielle poster, på 585 millioner dollari tredje kvartal. På forhånd var det ventet 482 millioner dollar.

Publisert 25. okt. 08:02
Oppdatert 25. okt. 08:06
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 142 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Svein Tore Tore Holsether i Yara International. Foto: Iván Kverme

Saken oppdateres

– Yara leverer rekordhøye produksjonstall og sterke marginer, takket være vårt robuste produksjonsapparat og kjernevirksomheten innen premiumgjødsel, sier konsernsjef Svein Tore Holsether i Yara.

Gjødselgiganten fokk et driftsresultat før av- og nedskrivninger, EBITDA, eksklusive spesielle poster, på 585 millioner dollar i tredje kvartal. Til sammenligning var EBITDA på 396 millioner dollar i samme kvartal i fjor, mens analytikerne hadde 482 millioner dollar, ifølge estimater innhentet av Infront.

Resultat etter skatt endte på 286 millioner dollar, mot bare 2 millioner dollar året før.

– Vi øker avkastningen i tredje kvartal, og jeg er trygg på at vi kommer til å lykkes med endringene som må til for å sikre bærekraftig lønnsomhet og økt aksjonæravkastning ved å fokusere på kjernevirksomheten og verdiskapende vekst, kommenterer Holsether.