<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sjarlatan-aksje: Ber forsvaret i USA fremskynde godkjenning

Hanwha og Philly Shipyard er i samtaler med det amerikanske forsvaret og ber forsvarsledelsen om å fremskynde prosesser.

Publisert 27. aug.
Oppdatert 27. aug.

I juni kunngjorde Hanwha Systems og Hanwha Ocean at de kjøper Philly Shipyard. Sistnevnte er børsnotert i Oslo og er en del av Aker-systemet. Aksjekursen steg fra 37,20 til 67,60 kroner fra 19. til 20. juni 2024.

Philly Shipyard produserer fartøy i USA og leverer rundt 50 prosent av de største amerikanske kommersielle fartøyene, inkludert tank- og containerskip, ifølge en pressemelding fra Hanwha.

Ifølge aksjeinvestor og trader Lars Brandeggen er Philly Shipyard en «sjarlatan-aksje» fordi: «De nekter å utdele pengene eller forklare hvordan de skal brukes etter salg av virksomheten. Dette er en bevisst konstruert transaksjon for å hindre minoritetsaksjonærene i å få ut pengene.»

Samtaler med forsvaret

Hanwha Ocean har snakket med nøkkelpersoner fra det amerikanske senatet, ifølge The Korea Economic Daily. Det ble diskutert «ulike aspekter ved US Navy-skipsprosjekter».

Sjefer Hanwha Ocean har snakket ifølge avisen med Jack Reed, leder av komiteen for væpnede styrker, og Philip Goldberg, USAs ambassadør til Sør-Korea. De diskuterte flere spørsmål knyttet til skipsbyggingsoperasjoner.

Avisen skriver at Hanwha Ocean uttrykte sitt engasjement for å styrke den amerikanske marinen.

Selskapet ba også Reed om bistand til å fremskynde godkjenningsprosessen som kreves for å bygge skip ved Philly Shipyard.

«Vi ser frem til å utnytte vår skipsbyggings- og produksjonskunnskap for å fortsette suksessen til Philly Shipyard ettersom det møter de økende behovene til USA i flere tiår fremover,» sa Hyek Woong Kwon, adm. direktør i Hanwha Ocean i meldingen fra juni.