<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hexagon-datter: Ny kontrakt og voksende marked

Hexagon Agility kunngjør kontrakt på 18,7 millioner dollar i et voksende RNG-marked.

Publisert 13. aug.

Hexagon Composites' datteren Hexagon Agility melder tirsdag morgen om en betydelig bestilling fra Nord-Amerika på 18,7 millioner dollar, tilsvarende 203 millioner kroner.

Selskapet skal levere et drivstoffsystem for RNG, fornybar naturgass. Leveringen er planlagt å starte i tredje kvartal.

«Vi er stolte av å kunne gjøre det mulig for denne avfallsflåten å oppnå kostnadseffektiv, karbonnegativ transport uten å kompromittere deres eksisterende forretningsdrift,» sier Eric Bippus, EVP for salg og systemutvikling.

RNG finner man i materiale som landbruk, avløpsvann, deponier eller matavfall. Drivstoffsystemet kan dermed gi negative karbonutslipp når det brukes som drivstoff for kjøretøy og lastebiler, heter det i børsmeldingen.

Videre hevdes det at RNG utgjorde 79 prosent av alt naturgass-drivstoff brukt i naturgasskjøretøy i USA i 2023, sammenlignet med 16 prosent i 2022, samt en vekst på 234 prosent de siste seks årene.

«Avfallsflåter står overfor utfordringen med tunge laster og unike og krevende driftsmiljøer. Å bytte til RNG gir flåtene et bevist og lønnsomt alternativ som reduserer deres karbonavtrykk - og gir en pålitelig og kostnadseffektiv løsning for kritiske flåtedriftsoperasjoner,» skriver Bippus i børsmeldingen.