<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lynkjapp milliongevinst

Profilerte investorer sitter allerede på milliongevinster i Nykode etter brannsalg fra storeier.

Publisert 2. okt.
Oppdatert 2. okt.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 226 ord
SER OPPSIDE: Arne Fredly, Martin Mølsæter med sitt fond First Generator og Øystein Stray Spetalen er investert i lottoaksjen Nykode. Foto: Finansavisen

Det spesialiserte investeringsselskapet Radforsk solgte 7,5 millioner aksjer i bioteknologiselskapet Nykode på fredag.

Kursen i blokken var satt til 4,00 kroner pr. aksje, en rabatt på 9 prosent sammenlignet med åpningskursen.

Dette mente flere profilerte investorer var en god mulighet.

Arne Fredly, Edvin Austbø, Øystein Stray Spetalen og fondet First Generator lastet opp med aksjer for til sammen 16,7 millioner kroner, ifølge aksjonærtjenesten Holdings.

Nå er de samme aksjene verdt 18,7 millioner kroner. Onsdag står nemlig kursen i 4,50 kroner. Det innebærer en gevinst på 12,5 prosent for de utvalgte investorene.

Fersk aksjonær

Martin Mølsæter, som forvalter First Generator, tok den største biten av kaken med 1,9 millioner aksjer, tilsvarende 7,6 millioner kroner. Arne Fredly lastet opp med rett over én million aksjer, mens Austbø stakk av med rundt 600.000 aksjer.

Spetalen er på sin side fersk aksjonær i Nykode og har nå rett over 400.000 aksjer.

Radforsk har den siste tiden blitt tvunget til å gjøre en rekke nedsalg i aksjen som følge av likviditetsutfordringer. Fondet har gått fra over 24 millioner aksjer til å sitte igjen med rundt 10 millioner aksjer på to måneder.

– Vi har valgt å selge en stor blokk til å dermed kvitte oss med all bankgjeld, sa Radforsk-sjef Jónas Einarsson til Finansavisen i forbindelse med det siste blokksalget.