<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gucci-skrell: Mister kjøpsanbefaling etter mer enn ti år

Citibank har holdt på kjøpsanbefalingen i årevis, men kaster nå inn håndkleet etter at Gucci-eieren har falt 40 prosent på børs i år.

Publisert 21. okt.
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 278 ord
NED 40 PROSENT I ÅR: Gucci-eier Kering. Foto: Bloomberg

Etter mer enn ti år med en kjøpsanbefaling for den franske luksusaksjen, har Citibank nå nedgradert anbefalingen for Gucci-eier Kering fra «kjøp» til «nøytral», melder Bloomberg.

Det skjer bare dager før Kering kommer med en oppdatering om inntektene i tredje kvartal. Etter planen offentliggjøres disse etter børsslutt onsdag.

Med Citibanks første nedjustering på lang tid, står Kering-aksjen igjen med kun tre kjøpsanbefalinger.

Det er det laveste antallet kjøpsanbefalinger aksjen har hatt siden minst 2003, da luksusvaregiganten het Pinault-Printemps-Redoute, skriver nyhetsbyrået.

Ned 40 prosent i år

Nedgraderingen kommer idet Kering jobber med en gjenoppfriskning av Gucci-merket – samtidig som luksusforbruket i viktige Kina er på vei ned.

Citi-analytiker Thomas Chauvet understreker i et notat at tålmodighet nå behøves.

Han poengterer at det å gjennomføre snuoperasjoner for luksusmerker er blitt «mer komplekst, langvarig og kostbart» og dessuten «mindre børsvennlig», ifølge Bloomberg.

Kering-aksjen var i 16.30-tiden ned mindre enn 1 prosent i Paris-handelen, men på det meste mandag har luksusaksjen vært ned 1,8 prosent.

Uansett er den på vei mot sitt verste år på børs siden finanskrisen, med en kursnedgang så langt i år på 40 prosent.

– Jobber iherdig

I juli meldte Kering om inntekter på 9,0 milliarder euro i første halvår, en nedgang på 11 prosent fra samme periode i fjor.

Inntektene i andre kvartal ble oppgitt til 4,5 milliarder euro, også dette en nedgang på 11 prosent.

«I et utfordrende marked, som legger press på vår topplinje og lønnsomhet, jobber vi iherdig med å skape forholdene for å returnere til vekst,» het det fra Kering-sjef François-Henri Pinault da.

Gucci-inntektene var ned 20 prosent til 4,1 milliarder euro i første halvår.

Kering-gruppen omfatter også navn som Saint Laurent, Bottega Veneta, Balenciaga og Alexander McQueen.