<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Det er et «turnaround case»

Europris sluker den svenske Oöb-kjeden som ikke har tjent penger på flere år. Toppsjefen erkjenner at han har en jobb å gjøre.

Publisert 1. feb.
Oppdatert 1. feb.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 219 ord

Europris meldte onsdag at selskapet utøver opsjonen på å kjøpe de resterende 80 prosentene i den svenske Oöb-kjeden for 211 millioner kroner.

– Dette er en avgjørelse vi har ventet lenge på, sa Europris-sjef Espen Eldal på Børsmorgen torsdag.

Selskapet har sittet på de 20 første prosentene siden 2018, og like før jul kom en rettskjennelse på at opsjonen på kjøp av RuNors aksjepost i Runsveengruppen ikke hadde gått ut.

– Oöb er en lavpriskjede veldig lik oss, med 90 butikker og 4 milliarder svenske kroner i salg i Sverige. Når vi får muligheten til å utøve denne opsjonen og ekspandere inn i Norden, gir dette oss en god plattform for videre vekst, fortsatte Europris-sjefen.

Tjener ikke penger

Finansavisens aksjekommentator Karl Johan Molnes påpekte at den årlige omsetningen i Oöb har vært flat i flere år, og at kjeden ikke tjener penger.

– Det er et «turnaround case» vi kjøper, og det kommer til å bli mer krevende og ta litt tid. Vi ser også at jo større vi blir, desto sterkere blir konseptet i dette markedet. Konkurransen innen bredt vareutvalg er stor i Sverige, og det få større muskler og innkjøp sammen med oss gir en annen skala, sa Eldal.

Europris la torsdag frem en svakere rapport enn ventet for fjerde kvartal, som følge av svak julehandel.