<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Industriaksje bykset etter å ha knust forventningene

Aksjonærene i Yara kan juble etter at selskapet har lagt frem tallene for tredje kvartal hvor forventningene på forhånd ble knust. 

Publisert 25. okt. 16:29
Oppdatert 25. okt. 16:30
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 590 ord
RESULTATRUSH: En rekke selskaper på Oslo Børs har lagt frem sine kvartalstall for tredje kvartal de siste dagene. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg

Hovedindeksen på Oslo Børs steg fredag 1,0 prosent til 1.461,21 poeng.

Olje

Prisen på desemberkontrakten for et fat med nordsjøoljen Brent har ved børsslutt økt med 1,5 prosent siden midnatt, til 75,50 dollar. Novemberkontrakten for et fat med WTI-oljen har ved stengetid steget 1,5 prosent siden midnatt, til 71,26 dollar.

Equinor steg 2,9 prosent, mens Aker BP klatret 1,9 prosent. Vår Energi endte opp 2,6 prosent.

Tech-jubel

Aksjonærene i Yara kan juble etter at selskapet la frem tallene for tredje kvartal hvor forventningene på forhånd ble knust.

Blant annet kom resultatet etter skatt på hele 286 millioner dollar – tilsvarende 3,1 milliarder kroner – mot bare 2 millioner dollar året før. Forventningene var et resultat på 127 millioner dollar.

Aksjen steg 3,4 prosent.

Schibsted slo også forventningene i tredje kvartal, hvor inntektene på 2,6 milliarder var over forventningene på 2,5 milliarder. Ebitda kom på 670 millioner, over Bloombergs konsensus på 549 millioner.

Schibsteds a-aksje steg 6,7 prosent, og b-aksjen klatret 6,0 prosent, og begge endte i toppsjiktet på listen over dagens vinnere.

Norwegian hadde et overskudd på 2 milliarder i tredje kvartal, men nedjusterte vekstutsiktene og barberte prognosene. Analytikerne ventet et driftsresultat på 2,3 milliarder og inntekter på 11,5. Inntektene var ganske på merket, men driftsresultatet kom på 2,1 milliarder.

Markedet virket å være like lite imponert som analytikerne, og aksjen endte ned 11,8prosent.

Nordic Unmanned meldte fredag at den tidligere stoppen av arbeidsordre for alle prosjekter som påvirker inntekter for datterselskapet AirRobot er opphevet. Selskapet regner med at prosjektleveransene vil starte i løpet av 2024 og at de vil gi inntekter fra tidlig neste år.

– Vi er fornøyde med å ha kommet til enighet med vår klient om å gjenoppstarte prosjektet, sier Nordic Unmanned-sjef, Stig H. Christiansen.

Det var imidlertid ikke investorene, aksjen raste ned 25,4 prosent. Siden starten av 2023 er aksjen ned hele 99,50 prosent.

Blant andre vinnere steg Aega og Teco 2030 med henholdsvis 30,5 og 19,3 prosent.

Torsdag kom nyheten om at skatteetaten vil slå et Teco-selskap konkurs. Det skal være snakk om et krav fra skatteetaten, relatert til arbeidsgiveravgift.

Forsvarsaksje i rødt

På torsdag steg Kongsberg Gruppen 5 prosent etter å ha lagt frem kvartalstall som slo forventningene. Torsdag er flere meglerhus ute med oppdateringer på selskapet, hvor blant annet SEB og Danske Bank fortsetter å rope kjøp.

Aksjen endte imidlertid noe ned fredag, og falt 2,1 prosent.

Gårsdagens store vinner, Circio (tidl. Targoax), steg nesten 300 prosent torsdag etter at de rapporterte om at deres RNA-teknologi var mer effektiv enn standard mRNA.

På fredag var volatiliteten stor i aksjen som falt 31,6 prosent.

Etter stengetid torsdag kom nyheten om at Ole-Eirik Lerøy gir seg som styreleder i Mowi etter 15 år i vervet. Ørjan Svanevik kan gjøre comeback i Fredriksen-systemet syv år etter han gikk på dagen, når han nå er nominert som ny styreleder.

Aksjen steg 1,0 prosent.

På fredag la også Komplett frem tredjekvartalstallene. Det var ikke lystig lesning for investorene, som måtte se at underskuddet falt til minus 74 millioner i løpet av kvartalet, ned fra minus 21 millioner året før.

Aksjen falt 3,1 prosent.

AF Gruppen meldte fredag at det er innstilt av Helse Sør-Øst som entreprenør i byggingen av Nye Aker Sykehus. Kontrakten omhandler utførelse av mindre grunnarbeider, betongarbeider for fundamenter, vegger og dekker samt prefabrikkerte betong- og stålkonstruksjoner, ifølge meldingen.

Prosjektstart er i februar neste år, og fullføres i april 2026. Kontrakten har en verdi på 212 millioner. Aksjen steg 0,3 prosent.