<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Danske Bank: Motvind blir til medvind

Danske Bank-analytiker Hans Rettedal Christiansen venter kursoppgang i Gjensidige Forsikring.

Publisert 25. okt. 13:15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 207 ord
KJØP: Analytiker Hans Rettedal Christensen i Danske Bank anbefaler Gjensidige Forsikring. Foto: Danske Bank

I en analyse fra Danske Bank skriver analytiker Hans Rettedal Christiansen at Gjensidige Forsikring ser ut til å ha lagt bak seg de verste utfordringene knyttet til inflasjon i erstatningskostnader, noe som bør styrke lønnsomheten fremover. Noen svakheter, særlig innen Privat Danmark, gjenstår, men de største segmentene i Norge viser positiv utvikling.

Analysefakta

Aksje: Gjensidige Forsikring
Meglerhus: Danske Bank
Anbefaling: Kjøp (Kjøp)
Kursmål: 220 (220)

Etter selskapets kvartalsrapport opprettholder Christiansen sin kjøpsanbefaling på aksjen, med et kursmål på 220 kroner. «Motvind blir til medvind», er overskriften på den siste analysen.

Gjensidige rapporterte et forsikringsresultat på 1,59 milliarder kroner i tredje kvartal, og en skadeprosent (COR) på 84 prosent, en forbedring fra 88 prosent på årsbasis. Justert for store tap, inkludert stormen "Hans", er den underliggende tapsprosenten forbedret til 67,1 prosent. 

Premieveksten var syv prosent på årsbasis, og ifølge ledelsens guiding forventes denne å fortsette å styrke resultatene fremover. Gjensidiges Solvens II-grad er på 164 prosent, lavere enn tilsvarende selskaper, men Christiansen ser ingen risiko for utbyttebetalingene.

Fredag omsettes Gjensidige-aksjen for 202,60 kroner, opp 0,8 prosent.

Oppsummeringen er laget av AI-verktøyet ChatGPT, og justert av Finansavisens journalister.