<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tek-aksje til himmels etter sterke kvartalstall

Schibsted slo forventningene i tredje kvartal, med inntekter på 2,6 milliarder. Fredag er aksjen blant de store vinnerne på Oslo Børs.

Publisert 25. okt. 12:25
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 619 ord

Saken oppdateres.

Hovedindeksen på Oslo Børs stiger fredag 0,5 prosent til 1.454,06 poeng.

Olje

Prisen på desemberkontrakten for et fat med nordsjøoljen Brent har siden midnatt økt med 0,5 prosent, til 74,75 dollar. Novemberkontrakten for et fat med WTI-oljen har steget 0,4 prosent siden midnatt, til 70,49 dollar.

Equinor stiger 1,1 prosent, mens Aker BP klatrer 0,2 prosent. Vår Energi faller 0,3 prosent.

Smell for flyaksje

Det ser ut til å bli en bra børsdag for aksjonærer i Yara , etter at selskapet har lagt frem tallene for tredje kvartal hvor forventningene på forhånd ble knust.

Blant annet kom resultatet etter skatt på hele 286 millioner dollar – tilsvarende 3,1 milliarder kroner – mot bare 2 millioner dollar året før. Forventningene var et resultat på 127 millioner dollar.

Aksjen stiger 4,7 prosent.

Schibsted slo også forventningene i tredje kvartal, hvor inntektene på 2,6 milliarder var over forventningene på 2,5 milliarder. Ebitda kom på 670 millioner, over Bloombergs konsensus på 549 millioner.

Schibsteds a-aksje stiger 7,2 prosent, og b-aksjen stiger 7,1 prosent, og begge i toppsjiktet på listen over dagens vinnere.

Norwegian hadde et overskudd på 2 milliarder i tredje kvartal, men nedjusterte vekstutsiktene og barberte prognosene. Analytikerne ventet et driftsresultat på 2,3 milliarder og inntekter på 11,5. Inntektene var ganske på merket, men driftsresultatet kom på 2,1 milliarder.

Etter å ha vært suspendert i åpningen raste aksjen ned etter handelen startet. Markedet virket å være like lite imponert som analytikerne, og aksjen er ned 11,7 prosent fredag.

Nordic Unmanned meldte fredag at den tidligere stoppen av arbeidsordre for alle prosjekter som påvirker inntekter for datterselskapet AirRobot er opphevet. Selskapet regner med at prosjektleveransene vil starte i løpet av 2024 og at de vil gi inntekter fra tidlig neste år.

– Vi er fornøyde med å ha kommet til enighet med vår klient om å gjenoppstarte prosjektet, sier Nordic Unmanned-sjef, Stig H. Christiansen.

Det var imidlertid ikke investorene, aksjen raser ned 24,4 prosent. Siden starten av 2023 er aksjen ned hele 99,50 prosent,

Blant andre vinnere kan det nevnes at Aega og Teco 2030 stiger med henholdsvis 71,4 og 7,4 prosent.

I går kom nyheten om at skatteetaten vil slå Teco-selskap konkurs. Det skal være snakk om et krav fra skatteetaten, relatert til arbeidsgiveravgift.

Korreksjon i børsrakett

På torsdag steg Kongsberg Gruppen 5 prosent etter å ha lagt frem kvartalstall som slo forventningene. Torsdag er flere meglerhus ute med oppdateringer på selskapet, hvor blant annet SEB og Danske Bank fortsetter å rope kjøp.

KOG-aksjen korrigerer imidlertid noe ned på fredag, og faller 1,3 prosent.

Gårsdagens store vinner, Circio (tidl. Targoax), steg nesten 300 prosent torsdag etter at de rapporterte om at deres RNA-teknologi var mer effektiv enn standard mRNA.

På fredag er volatiliteten stor i aksjen, og er ved lunsjtider ned 27,6 prosent.

Etter stengetid torsdag kom nyheten om at Ole-Eirik Lerøy gir seg som styreleder i Mowi etter 15 år i vervet. Ørjan Svanevik kan gjøre comeback i Fredriksen-systemet syv år etter han gikk på dagen, når han nå er nominert som ny styreleder.

Aksjen stiger 0,5 prosent.

På fredag la også Komplett frem tredjekvartalstallene. Det var ikke lystig lesning for investorene, som måtte se at underskuddet falt til minus 74 millioner i løpet av kvartalet, ned fra minus 21 millioner året før.

Aksjen faller 5,2 prosent.

AF Gruppen melder fredag at det er innstilt av Helse Sør-Øst som entreprenør i byggingen av Nye Aker Sykehus. Kontrakten omhandler utførelse av mindre grunnarbeider, betongarbeider for fundamenter, vegger og dekker samt prefabrikkerte betong- og stålkonstruksjoner, ifølge meldingen.

Prosjektstart er i februar neste år, og fullføres i april 2026. Kontrakten har en verdi på 212 millioner. Aksjen stiger 0,5 prosent.