<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Saken oppdateres

Hovedindeksen på Oslo Børs stiger 0,4 prosent til 1.452 poeng. 

Prisen på desemberkontrakten for et fat med nordsjøoljen Brent har siden midnatt steget 0,4 prosent, til 74,70 dollar pr. fat. Novemberkontrakten for et fat med WTI-oljen har også steget 0,4 prosent siden midnatt, til 70,50 dollar.

Equinor stiger 0,1 prosent og Aker BP går opp 0,2 prosent. Vår Energi stiger 1,1 prosent.

Bevegelser

Den største omsetning i åpningen var det Yara som stod for. Eter å ha lagt frem tallene for tredje kvartal hvor forventningene på forhånd ble knust.

Blant annet kom resultatet etter skatt på hele 286 millioner dollar – tilsvarende 3,1 milliarder kroner – mot bare 2 millioner dollar året før. Forventningene var et resultat på 127 millioner dollar.

Yara-aksjen stiger i overkant av 4 prosent i åpningen.

Schibsted slo også forventningene i tredje kvartal, hvor inntektene på 2,6 milliarder var over forventningene på 2,5 milliarder. Ebitda kom på 670 millioner, over Bloombergs konsensus på 549 millioner.

Schibsted-aksjen stiger 7,9 prosent.

Norwegian hadde et overskudd på 2 milliarder i tredje kvartal, men nedjusterte vekstutsiktene og barberte prognosene. Analytikerne ventet et driftsresultat på 2,3 milliarder og inntekter på 11,5. Inntektene var ganske på merket, men driftsresultatet kom på 2,1 milliarder.

Etter å ha vært suspendert i åpningen raser aksjen ned etter handelen startet. Markedet virker å være like lite imponert som analytikerne, og aksjen faller over 9 prosent. 

Heimstaden Bostad kvittet seg med 516 leiligheter i tredje kvartal. Samtidig økte leieinntektene, mens gjeldsgraden falt. Blant annet steg andelen av eiendomsmassen som var utleid fra 98,1 til 98,7 prosent i løpet av kvartalet.

Heimstaden-aksjen stiger 2,2 prosent på stockholmsbørsen.

Gårsdagens store vinner, Circio (tidl. Targoax), steg nesten 300 prosent torsdag etter at de rapporterte om at deres RNA-teknologi var mer effektiv enn standard mRNA

På fredag korrigerer aksjen seg noe ned, og faller 4 prosent.

Etter stengetid torsdag kom nyheten om at Ole-Eirik Lerøy gir seg som styreleder i Mowi etter 15 år i vervet. Ørjan Svanevik kan gjøre comeback i Fredriksen-systemet syv år etter han gikk på dagen, når han nå er nominert som ny styreleder.

Mowi-aksjen faller 0,3 prosent.

På fredag la også Komplett frem tredjekvartalstallene. Det var ikke lystig lesning for investorene, som måtte se at underskuddet falt til minus 74 millioner i løpet av kvartalet, ned fra minus 21 millioner året før.

Aksjen faller 1,8 prosent i åpningen.

AF Gruppen melder fredag at det er innstilt av Helse Sør-Øst som entreprenør i byggingen av Nye Aker Sykehus. Kontrakten omhandler utførelse av mindre grunnarbeider, betongarbeider for fundamenter, vegger og dekker samt prefabrikkerte betong- og stålkonstruksjoner, ifølge meldingen.

Prosjektetstart er i februar neste år, og fullføres i april 2026. Kontrakten har en verdi på 212 millioner. Aksjen stiger 0,3 prosent.

Nordic Unmanned melder at den tidligere stoppen av arbeidsordre for alle prosjekter som påvirker inntekter for datterselskapet AirRobot er opphevet. Selskapet regner med at prosjektleveransene vil starte i løpet av 2024 og at de vil gi inntekter fra tidlig neste år.

Aksjen raser 9 prosent i åpningen.