<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNB med resultathopp

DNB økte resultatet før skatt med over 2 milliarder kroner.

Publisert 22. okt.
Oppdatert 22. okt.
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 324 ord
Article lead
lead
LA FREM TALL: Konsernsjef Kjerstin Braathen i DNB Bank. Foto: Thomas Bjørnflaten

Saken oppdateres

Tirsdag morgen la DNB frem et resultat før skatt på 15,3 milliarder kroner. Ifølge konsensusestimater innhentet av Infront var det ventet et resultat på 13 milliarder kroner. I samme periode i fjor var resultat før skatt på 13,2 milliarder kroner.

Netto renteinntekter endte på 16,1 milliarder kroner, mot 15,7 millioner kroner i samme periode i fjor. Analytikerne ventet til sammenligning en rentenetto på 15,9 milliarder kroner.

De gode resultatene skyldes blant annet at utlånsvolumene øker i alle DNBs tre kundesegmenter. Veksten var på 0,3 prosent i det norske bedriftsmarkedet og 4,7 prosent i segmentet store bedrifter og internasjonale kunder. I personmarkedet var den på 0,8 prosent. 

– Det har vært et tydelig taktskifte i kundeadferden gjennom sommeren og inn i høsten. Konkurransen i det norske bankmarkedet er fortsatt knallhard, og vi er glade for at flere og flere av kundene som er på flyttefot, velger å komme til oss, sier konsernsjef Kjerstin Braathen i DNB.

Lave tapsavsetninger

DNB tok tapsavsetninger på 170 millioner kroner i kvartalet, mot 937 millioner i tilsvarende kvartal i fjor. På forhånd ventet analytikerkorpset tapsavsetninger på 653 millioner kroner.

– Bedrifter og husholdninger flest klarer seg fortsatt godt i møte med et høyere rentenivå, og dette gjenspeiles i lave utlånstap både i bedriftsmarkedet og i personmarkedet. Det gjelder også for usikret kreditt som billån, kredittkort og forbrukslån, der tapene var marginale i dette kvartalet, sier Braathen.

DNB rapporterer om en ren kjernekapitaldekning på 18,9 prosent ved utgangen av kvartalet, mot ventet 19,0 prosent. Storbanken ser positivt på norsk økonomi.

– Vi har sett en økning i antall lånesøknader på rundt 10 prosent sammenliknet med samme tidspunkt i fjor. Samtidig er det færre som ber om avdragsfrihet. Med et mer stabilt rentebilde blir det enklere for kundene å orientere seg i markedet, og vi får gode tilbakemeldinger fra dem som er i kontakt med oss, sier Braathen.