<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gjelstens «wonderboy» blir konsernsjef

Retail-trollmann Petter Schouw-Hansen tar over sjefsstolen fra Henrik Schüssler og blir Bjørn Rune Gjelstens fremste våpendrager.

Publisert 4. okt.
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 293 ord
BLIR SJEF: Petter Schouw-Hansen blir ny konsernsjef for Gjelsten Holding.  Foto: Eivind Yggeseth

Som 28-åring ble Petter Schouw-Hansen innsatt som finansdirektør i konkursrammede Kid. Etter en strålende innsats prikket Bjørn Rune Gjelsten ham på skulderen, og de senere årene har Schouw-Hansen generert gull av gråstein som Gjelstens prosjektdirektør og hardtarbeidende «wonderboy». 

Nå tar Schouw-Hansen tatt steget opp til konsernsjef for Gjelsten Holding, kommer det frem i en pressemelding fredag. Han tar dermed over roret fra tidligere toppsjef Henrik Schüssler. 

Henrik Schüssler har vært Bjørn Rune Gjelstens fremste våpendrager som konsernsjef for investeringsselskapet de siste 24 årene.

«Henrik har vært avgjørende for Gjelsten Holdings imponerende utvikling, og har også vært en støttespiller og trygghet for meg og min familie gjennom mange år», kommenterer Bjørn Rune Gjeldsten i meldingen.  

«Jobben som konsernsjef er krevende, og Gjelsten Holding har i stor grad vært Henriks liv i alle disse årene. Jeg er takknemlig for Henriks innsats, og det er vel fortjent at han nå får mulighet til å prioritere familie og fritidsinteresser.»

Han kommenterer videre at han er glad for at Schouw-Hansen tar på seg ansvaret for å lede konsernet videre.

Kometkarriere

Med erfaring fra kassa på Rema, en trelastforretning og en konsulentjobb, samt en opptreden innom kjøkkenet i restaurantbransjen og som servitør og bartender, tok Schouw-Hansen et års befalsutdannelse i Forsvaret, før han bega seg på økonomistudier på BI og en master i finans på NHH.

Han flyttet så til Oslo, der han jobbet som konsulent, for det meste innen handel.

Valget falt på BearingPoint, men etter fire år hadde han gjort så sterkt inntrykk at han ble hentet til jobben som finansdirektør i konkursrammede Kid i 2011. 

Etter 7,5 år i selskapet gikk han over til Gjelsten-konsernet som sjef for retailinvesteringer, og har senere gått inn som styreleder i en rekke selskaper, med stor suksess.