<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Banksjef slutter med umiddelbar virkning

Halvor Lande slutter av «personlige årsaker». Finansdirektøren stepper inn.

Publisert 1. okt.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 229 ord
SJEFSBYTTE: Halvor Lande (t.v.) overlater sjefsstolen i Aprila Bank til Kjetil Barli (t.h.). Foto: Ivan Kverme

Halvor Lande har besluttet å gå av som adm. direktør i Aprila Bank med umiddelbar virkning, opplyser den OTC-noterte banken i en melding tirsdag. Fratredelsen forklares med «personlige årsaker».

Lande har ledet Aprila Bank siden 2019.

– Halvor har gjort det utmerket i sin jobb som adm. direktør i Aprila Bank, og vi ønsker ham alt godt i fremtiden, sier styreleder i banken, Arild Spandow.

Landes siste resultatfremleggelse som Aprila Bank-sjef viste en rekordhøy utlånsvekst på 113 millioner kroner, et resultat før skatt på 14,0 millioner kroner og en egenkapitalavkastning på 20,6 prosent i andre kvartal 2024. De totale inntektene ble økt med 36 prosent til 51,0 millioner.

Finansdirektøren overtar

Kjetil Barli, finansdirektør i Aprila Bank siden 2017, tar over som fungerende adm. direktør omgående.

– Kjetil er en av grunnleggerne av Aprila Bank, og i sin rolle som finansdirektør har han vært en viktig bidragsyter til bankens utvikling de seneste årene, sier Spandow.

Aprila Bank er notert på det norske OTC-markedet, der banken nå verdsettes til rundt 470 millioner kroner.

Den heldigitale banken fokuserer på lån til små og mellomstore bedrifter som ikke får lån andre steder. Den ble etablert i 2017 av Barli, Spandow, Fondsfinans-partner Per Christian Goller, Lene Gridseth, Karl Erik Asbjørnsen og Israr Khan.